Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ιστιοφόρο σκάφος – μουσείο του Κατάρ «διαφημίζει» το Μουντιάλ 2022! (Video)

Τραβά τα βλέμματα των περαστικών!

25 Ιουλίου 2019 13:24
Θεσσαλονίκη: Ιστιοφόρο σκάφος – μουσείο του Κατάρ «διαφημίζει» το Μουντιάλ 2022! (Video)

Ιστιοφόρο σκάφος – μουσείο του Κατάρ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να διαφημίσει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με επόμενες στάσεις τη Μύκονο, τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Σκοπός του ταξιδιού είναι να αναδειχθεί ο πολιτισμός και η κουλτούρα του Κατάρ σε όλη τη Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ξύλινο σκάφος από το Κατάρ, που έφτασε αργά χθες το απόγευμα στην πόλη κι εκτός από το 16μελές πλήρωμά του με την παραδοσιακή αμφίεση και το πλατύ χαμόγελο «κουβαλά» ένα ξεχωριστό μήνυμα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην αραβική αυτή χώρα, το 2022. Να σας θυμίσουμε ότι στην Σούδα το υπερπολυτελές σκάφος Εμίρη του Κατάρ!

«Δεμένο» με τη ναυτική παράδοση, το Κατάρ και ο πολιτιστικός του οργανισμός, που φέρει την επωνυμία «Katara», αποφάσισαν να προωθήσουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022 «ταξιδεύοντας» το μήνυμα με ένα παραδοσιακό ξύλινο πλοίο, σε μια προσπάθεια «παντρέματος» της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας με τη ...«στρογγυλή θεά». Επί δύο χρόνια το πλοίο θα ταξιδεύει ανά τον κόσμο για την προώθηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022 σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

Στο Κατάρ, όπως διαβεβαίωνε ο πρέσβης του στην Ελλάδα Αμντουλαζίζ Άλι Αλ-Νάμα, στη διάρκεια της χθεσινής υποδοχής του πλοίου στη Θεσσαλονίκη, πρώτο σταθμό του στην Ελλάδα, οι προετοιμασίες για το Μουντιάλ προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου η διοργάνωση του 2022 να μείνει αξέχαστη σε όλους όσοι θα έχουν την τύχη να κρατήσουν στα χέρια τους ένα από τα «μαγικά χαρτάκια» των αγώνων. «Σας περιμένουμε όλους στη χώρα μας και σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής του Κατάρ στην Ελλάδα, ο οποίος υποδεχόταν με θέρμη τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να υποδεχθεί το πλοίο, το οποίο μετά τη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει το ταξίδι του προς Μύκονο και Πειραιά, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κέρκυρα, Άγιοι Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

Έντεκα ημέρες πήρε το ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε (Δαρδανέλια) έως τη Θεσσαλονίκη, όπου το πλοίο θα παραμείνει έως και αύριο (Παρασκευή) προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης να το επισκεφθούν, να ξεναγηθούν από το πλήρωμά του στο κατάστρωμα και το εσωτερικό του και να απολαύσουν ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 18χρονος!

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την εξαφάνιση ενός νεαρού από τη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η Γραμμή Ζωής.

Τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από την περιοχή των Συκεών στις 12 Ιουλίου του 2019. Ενώ να σας θυμίσουμε ότι αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του 8χρονου στην Κρήτη!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο 18χρονος τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ανοιχτό πράσινο παντελόνι, λευκή μπλούζα και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει με την υπηρεσία Silver Alert, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 καθώς και με την Άμεση Δράση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share