Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο της Άρτας: Απλήρωτες είναι ακόμα οι καθαρίστριες!

Τι αναφέρει η καταγγελία;

22 Ιουλίου 2019 18:22
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο της Άρτας: Απλήρωτες είναι ακόμα οι καθαρίστριες!

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο της Άρτας εξακολουθούν να είναι απλήρωτες, ενώ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει.

undefined

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τις καθαρίστριες στο νοσοκομείο Άρτας:

Με το υπ’ αρίθμ 1807/15-7-2019 Δελτίο Τύπου είχαμε κάνει γνωστό ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας παίζει πολιτικά παιχνίδια με τους μισθούς των καθαριστριών του Νοσοκομείου που υπηρετούν με συμβάσεις εργασίας. Συνεχίζει να μην υπογράφει την μισθοδοσία όπως έκανε μέχρι το Μάιο. Συνεχίζει να τιμωρεί τους εργαζόμενους.

Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας για την εξόφληση των μισθών των καθαριστριών και την άμεση αποπομπή του Διοικητή.

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς τα βασικά ιατρικά μηχανήματα γίνονται οι εφημερίες!

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς τα βασικά ιατρικά μηχανήματα γίνονται οι εφημερίες!

Η ΠΟΕΔΗΝ για μια ακόμη φορά καταγγέλλει ότι οι εφημερίες γίνονται χωρίς τα βασικά ιατρικά μηχανήματα στα νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας!

«Σήμερα εφημερεύει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Δεν λειτουργεί το Αιμοδυναμικό εργαστήριο, το οποίο είναι εκ των ων ουκ άνευ για την αντιμετώπιση καρδιολογικών συμβάντων, όπως πχ οξέων εμφραγμάτων. Έχει βλάβη ο στεφανιογράφος τον τελευταίο μήνα – και δεν αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι. Καρδιολογικά περιστατικά από Ασπρόπυργο – Κερατσίνι και άλλες περιοχές του Πειραιά της Δυτικής Αττικής διακομίζονται στη Νίκαια με το ΕΚΑΒ για εκτίμηση και πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια από εκεί διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία της Αττικής. Η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Χωρίς τον βασικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό εφημερεύουν τα νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση θεραπείας, ιδίως σε έκτακτα περιστατικά.

ΠΟΕΔΗΝ καταγγελίες

Σύμφωνα με την Ομοοσπονδία, ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ. Ενδεικτικά αναφέρει πως κατά τη χθεσινή εφημερία στο Ασκληπιείο Βούλας δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος – καθώς προχωρά η διαδικασία για την εγκατάσταση άλλου.

Στο νοσοκομείο Θριάσιο ο αξονικός τομογράφος ήταν επίσης εκτός λειτουργίας από την προηγούμενη εφημερία της Παρασκευής 21/6/2019. Ωστόσο η βλάβη διορθώθηκε χθες το μεσημέρι κι ενώ η εφημερία είχε ξεκινήσει μερικές ώρες νωρίτερα.

Εκτός λειτουργίας βρισκόταν – κι ακόμη βρίσκεται- στο εφημερεύον νοσοκομείο «Αττικόν» προχθές, Δευτέρα 24/6, ο αξονικός τομογράφος και το Ακτινολογικό Μηχάνημα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Όπως αναφέρει η Ομιοσπονδία, έκτακτα περιστατικά έκαναν τον κύκλο του Νοσοκομείου (400 μέτρα) για να γίνει αξονική ή ακτινογραφίες. Κι αυτό χωρίς επαρκή αριθμό τραυματιοφορέων και με μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν φτιάχνεται με λόγια. Χρειάζονται επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

ΠΟΕΔΗΝ: Παράταση της θητείας των Διοικητών του ΕΣΥ την ημέρα προκήρυξης των εθνικών εκλογών!

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share