Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στην εντατική η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με τσεκούρι!

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το μεσημέρι της Τρίτης!

17 Ιουλίου 2019 12:42
Θεσσαλονίκη: Στην εντατική η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με τσεκούρι!

Η γυναίκα μετά τα πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι από τσεκούρι και την μεγάλη αιμορραγία, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Το χειρουργείο εξελίχθηκε ομαλά και η γυναίκα έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Τις επόμενες μέρες θα αποσωληνωθεί ενώ εκτιμάται ότι τα τραύματα δεν θα της αφήσουν μακροχρόνιο πρόβλημα.


Ο φερόμενος ως δράστης του αιματηρού επεισοδίου, αφού τραυμάτισε τη σύζυγό του με το τσεκούρι, αποπειράθηκε να διαφύγει με αυτοκίνητο, εντούτοις εντοπίστηκε από εν αποστρατεία αστυνομικό με τη βοήθεια τριών πολιτών και ακινητοποιήθηκε, ενώ συνελήφθη από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας και για ενδοοικογενειακή βία.

Φως στην δολοφονία στα Σεπόλια - ταυτοποιήθηκε ο 2ος δράστης!

Φαίνεται να εξιχνιάστηκε η φρικιαστική δολοφονία του 85χρονου στα Σεπόλια τον Απρίλιο, καθώς ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης, τον οποίον αναζητά αυτή την στιγμή η ΕΛΑΣ. Ο πρώτος είναι ήδη κρατούμενος σε φυλακή καθώς δώδεκα ημέρες μετά τη διάρρηξη του σπιτιού του 85χρονου είχε συλληφθεί, επειδή είχε προσπαθήσει να ανοίξει άλλο σπίτι.

Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή, ο 85χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή δύο ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του μετά από ισχαιμία του μυοκαρδίου λόγω των βαρύτατων κακώσεων που του είχαν προκαλέσει οι δύο διαρρήκτες

Η γυναίκα που τον είχε βρει αιμόφυρτο είχε προκαλέσει σοκ με τη μαρτυρία της περιγράφοντας πώς μαζί με τον σύζυγό της είχαν βρει τον άτυχο 85χρονο «παραμορφωμένο, με σπασμένα δόντια και "μαύρο" από το ξύλο».

Σύμφωνα με όσα είχε πει τότε η γυναίκα, ακόμα και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο σοκαρίστηκαν από την εικόνα που αντίκρισαν. «Μας είπαν ότι όσο καιρό είναι στο σώμα δεν είχαν ξαναδεί τόσο ξύλο σε άνθρωπο» είχε πει η γυναίκα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 85χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε στις 14-4-2019 στα Σεπόλια.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί, πρωινές ώρες της 14-4-2019 , εντός της μονοκατοικίας που διέμενε στα Σεπόλια, τραυματισμένος και διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε συνεπεία ισχαιμίας του μυοκαρδίου, απότοκου κακώσεων συνεπεία ξυλοδαρμού.

Μετά από επισταμένη έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και την αξιοποίηση των εργαστηριακών ευρημάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, επετεύχθη η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας.

Δράστες είναι 39χρονος αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης, καθώς και έτερος αλλοδαπός, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του οποίου, η έρευνα συνεχίζεται.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί στις 26-4-2019, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη, για απόπειρα κλοπής-διάρρηξης σε οικία. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις ληστειών και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης και σε βάρος του 39χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share