Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν κατασκηνωτές λόγω της κακοκαιρίας «Αντινοος»!

Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά

17 Ιουλίου 2019 09:01
Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν κατασκηνωτές λόγω της κακοκαιρίας «Αντινοος»!

Στιγμές αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης κατασκηνωτές στην περιοχή «Ποτάμι» ανατολικά της Καρύστου, κοντά στο χωριό Πλατανιστός όταν ένας χείμαρρος υπερχείλισε λόγω της κακοκαιρίας «Αντινοος» με αποτέλεσμα να παρασυρθεί μια σκηνή και ένα αυτοκίνητο..

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την περιπέτεια των κατασκηνωτών λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα μέσω του ευρωπαϊκού κωδικού κλήσης εκτάκτων αναγκών «112».

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες ενώ ξεκίνησε και 8μελης ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου η κυκλοφορία έχει διακοπεί και δεν υπάρχει πρόσβαση στο απέναντι σημείο, προς την περιοχή «Κάβο Ντόρο», όπου βρίσκονταν οι κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκηνωτές είναι δέκα άτομα, έξι ενήλικες και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Στην περιοχή, όπως και σε όλη σχεδόν τη Στερεά, είχαμε από την Τρίτη το μεσημέρι ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση του χειμάρρου, που διέκοψε την κυκλοφορία στον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Καιρός: Παραμένει το φθινώπορο στην καρδιά του καλοκαιριού! Που θα χτυπήσει σήμερα ο Αντίνοος;

Ο «Αντίνοος» διατηρεί τον φθινοπωρινό καιρό και σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, καθώς αναμένεται να επηρεάσει τις πρωινές ώρες, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες έχει χτυπήσει και την Κατερίνη!

Ηδη από τα ξημερώματα έχουν επηρεαστεί σημαντικά οι Σποράδες, με χειμάρρους να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Σκοπέλου. Η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» και το Ιόνιο όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους. Και στην Αθήνα ο καιρός θα φέρει τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το πρωί, αλλά από το απόγευμα σταδιακά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Θρακικό το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα σταματήσουν.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την κεντρική και βόρεια Εύβοια με εξασθένηση από το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share