Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Σεισμός ταρακούνησε τη Ζάκυνθο!

Πόσα Ρίχτερ;

17 Ιουλίου 2019 08:23
Σεισμός ταρακούνησε τη Ζάκυνθο!

Σεισμός ταρακούνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (17/7) το νησί της Ζακύνθου, με το επίκεντρο να βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο!

Η δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του νησιού και καταγράφηκε στις 06:40!


Συγκεκριμένα, σύμφωνα την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ! Σεισμός είχε αναστατώσει και την Καστοριά!

Το επίκεντρο βρίσκεται σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, κοντά στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα 24 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού!

undefined

Η αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος λιγότερο από 1 χλμ., και επίκεντρο τα 61 χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου.

Σεισμός αισθητός στην Αττική!

Σεισμός αισθητός στην Αττική!

Ασθενής σεισμική δόνηση, μόλις τρία χιλιόμετρα της Σικυώνας και 22 χιλιόμετρα δυτικά της Κορίνθου, σημειώθηκε τα πρώτα πρωινά λεπτά της ημέρας!

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, είχε μέγεθος 3,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος περίπου στα 5 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός αισθητός στην Αττική!

Σεισμός σήμερα – Τι πρέπει να κάνετε την ώρα του σεισμού;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται, ποια είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουν σε έναν σεισμό. Μάλιστα, με πρόσφατες έρευνες, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αντιδράσει σωστά κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης. Κάτι τέτοιο δεν θεωρείται σωστό, καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα αποτελέσματα στους ίδιους και στους γύρω τους. Γι’ αυτό το λόγο, όλοι οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα σε περίπτωση σεισμού. Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας – Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

Σεισμός σήμερα – Εάν είσαι μέσα σε κτίριο, όταν πραγματοποιείται σεισμός:

Σεισμός σήμερα – Εάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο, όταν γίνεται σεισμός:

1. Απομακρύνσου από τις προσόψεις των κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν) και προφυλάξου κατάλληλα.

2. Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα βαρύτητας (tsunamis).

3. Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου, και στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο, μακριά από προσόψεις κτιρίων, αερογέφυρες, ηλεκτροφόρα καλώδια κ.ά. Φρόντισε να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share