Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Κατεδαφίστηκε κατάληψη στα Ιωάννινα!

Ο λόγος για την κατάληψη "Μπρούκλιν"!

16 Ιουλίου 2019 16:29
Κατεδαφίστηκε κατάληψη στα Ιωάννινα!

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας δυνάμεις της Αστυνομίας εκκένωσαν και κατεδάφισαν την κατάληψη "Μπρούκλιν" στα Ιωάννινα.

undefined

Σχετική απάντηση αναρτήθηκε στο σαιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia:

«Σήμερα τα χαράματα , γύρω στις 6 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και κατεδάφισης της κατάληψης Μπρούκλυν. Σε αντίθεση με ό,τι αναφέρεται στα καθεστωτικά για εγκατάλειψη του σπιτιού από τους κατοίκους του, το σπίτι προφανώς συνέχιζε να κατοικείται και μόλις την προηγούμενη βδομάδα είχε δημόσια ανοιχτή εκδήλωση. Οι μπάτσοι λοιπόν σε πλήρη συνεννόηση με τα συνεργεία και τον εργολάβο φρόντισαν να εισβάλλουν στο μικρό μεσοδιάστημα που το σπίτι έμενε σχεδόν καθημερινά άδειο για κάποια ώρα λόγω των ωραρίων δουλειάς των καταληψιών. Καθώς λοιπόν μία εκ ων καταληψιών βρισκόταν στο δρόμο για την επιστροφή στο σπίτι ειδοποιείται από τυχαία διερχόμενο γείτονα ότι "έξω από το σπίτι γίνεται χαμός". Σπεύδει εκεί, ενώ αρχίζει να ενημερώνεται και αλληλέγγυος κόσμος. Δυο κλούβες ματάδες, όλη η ομάδα ΟΠΚΕ, Διας και ένας υπεράριθμος συρφετός από ασφαλίτες και καπελάκηδες είχαν κατακλύσει τη γειτονιά και είχαν κλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους ενώ μια μπουλντόζα είχε αρχίσει να γκρεμίζει τον μπροστά τοίχο του σπιτιού. Τα κραξίδια στους μπάτσους και η απάιτηση της συντρόφισσας να μπει στο σπίτι σταμάτησαν προσωρινά την μπουλντόζα. Με το πέρασμα του χρόνου προσέγγισαν το σπίτι και άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες ενώ κατάφεραν να μπουν στο σπίτι κάποιοι ακόμα καταληψίες μιας και πλέον μπάτσοι και εργάτες των συνεργείων είχαν μπει σε διαδικασία επίσπευσης του αδειάσματος του σπιτιού απο τα αντικείμενα που βρίσκοταν εντός. Μια ομάδα αλληλέγγυων είχε μαζευτεί σε σημείο που είχε οπτική επαφή με το σπίτι αλλά ήταν αδύνατο να προσεγγίσει περισσότερο, έκανε αισθητή την παρουσία της με συνθήματα που ενώνονταν με τις φωνές των καταληψιών. Όταν τελείωσε το άδειασμα του σπιτιού, δύο εκ των καταληψιών αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο όπως τους προτάθηκε από τους αρχίμπατσους. Έμειναν λέγοντας πως δεν πρόκειται για οικειοθελή αποχώρησή τους από το σπίτι αλλά για τη βίαιη εκκένωση του σπιτιού του οποίου κατοικούν και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την ευθύνη για αυτή τους την επιλογή. Οδηγήθηκαν στο περιπολικό και από κει στο τμήμα. Ήταν ξεκάθαρο πως η γραμμή των μπάτσων ήταν να μη δοθεί συνέχεια και να μην υπάρξουν συλλήψεις, ακόμα και οι βρισιές και προσβολές των καταληψιών ενάντια στους μπάτσους μέσα στο τμήμα δεν στάθηκαν ικανά να μετατρέψουν τις προσαγωγές σε συλλήψεις και εν τέλει οι σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Το μικρό σπιτάκι στην Ακαδημίας 16 γκρεμίστηκε ολοσχερώς, όμως δυστυχώς για τους εχθρούς της ελευθερίας οι ιδέες μας δεν καταρρέουν μαζί με τα ντουβάρια.

Κατάληψη Μπρούκλυν

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, οι ιδιοκτήτες είναι τόσο θαρραλέοι και υπερήφανοι για τις επιλογές τους που κανείς από τους 17 δεν ήταν παρών. Ενώ τα συνεργεία που γκρέμιζαν ήταν του εργολάβου Παπαθανασίου, του έταιρου δειλού καθηκιού που το προηγούμενο διάστημα διατείνονταν πως έχει αποχωρήσει από την υπόθεση».

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Kυνήγησε και τραυμάτησε σοβαρά γυνάικα με τσεκούρι!

Φρίκη έχει προκαέσεις το περιστατικό που συνέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στα όρια Ξηροκρήνης και Αμπελοκήπων, όταν ένας άνδρας κυνήγησε με τσεκούρι και επέφερε πολλά τραύματα σε μια γυναίκα.

Ο δράστης είναι 53 ετών, ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ και θύμα μια αλλοδαπή γυναίκα περίπου στην ίδια ηλικία.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Kυνήγησε και τραυμάτησε σοβαρά κοπέλα!

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που παρέλαβε τη γυναίκα και την μετέφερε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Μετά από καταδίωξη, η αστυνομία εντόπισε τον δράση.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ηράκλειο: Eργατικό ατύχημα σε οικοδομή!

Χίος: Δωρεά στην Πυροσβεστική από Δήμο των ΗΠΑ!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share