Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δύο σεισμοί ταρακούνησαν την Κοζάνη!

Έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην περιοχή!

14 Ιουλίου 2019 14:08
Δύο σεισμοί ταρακούνησαν την Κοζάνη!

Πριν από λίγο έγινε σεισμός 4,6 ρίχτερ και ταρακούνησε την Κοζάνη! Μάλιστα ακολούθησε και δεύτερος σεισμός κάτι που τρομοκράτησε τους κατοίκους!

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή! Να σας θυμίσουμε και τον σεισμό που είχε κάνει στην Κάσο 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:50 και είχε μέγεθος 4, 6 Ρίχτερ.

Αισθητός στην Δυτική Μακεδονία έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 13:50 με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Μάλιστα, 9 λεπτά αργότερα στις 13:59 σημειώθηκε και δεύτερη ισχυρή δόνηση στην ίδια περιοχή μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Και οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στο Αγρίνιο!

Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:08 σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτόματη λύση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγρινίου.

Οι περιοχές γύρω από το Αγρίνιο ταρκαουνήθηκαν και ιδιαίτερα η Αμφιλοχία!

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγρινίου, κοντά στην Αμφιλοχία, με εστιακό βάθος 28 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ. Η αναθεωρημένη λύση ανεβάζει το μέγεθος του σεισμού στα 4,7 Ρίχτερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν υπάρχουν ωστόσο αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη!

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στη Δυτική Παπούα!

Σεισμός 3,3 ρίχτερ στην Πάτρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share