Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αχαΐα: Καταστροφές και δυσκολίες από την κακοκαιρία!

Εγκλωβίστηκαν σε νυχτερινό κέντρο!

14 Ιουλίου 2019 08:20
Αχαΐα: Καταστροφές και δυσκολίες από την κακοκαιρία!

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία μετά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας. Στο Δρέπανο της Αχαΐας, περισσότερα από 1.000 άτομα εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης- στο οποίο τραγουδούσε η Πάολα- όταν υπερχείλισε γειτονικός χείμαρρος, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που, σε συνεργασία με την «Ολυμπία οδό», έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Εγκλωβισμός αυτοκινήτων υπήρξε και στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει και εκεί κινητοποίηση της πυροσβεστικής, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα. Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, κοντά στο Ρίο.

Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας και τις έντονες βροχοπτώσεις, από αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ναύπακτος βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς έγινε μπλακ άουτ. Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Μάλιστα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής τόσο της τοπικής υπηρεσίας, όσο και από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και της 6ης ΕΜΑΚ.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα! Σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία;

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός, σήμερα Κυριακή (14/07), σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία; Να σας θυμίσουμε ότι η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο καιρού!

Αναλυτικότερα, στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Ιόνιο, η Ηπειρος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς η δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα μέχρι τις βραδυνές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 ή ανατολικοί 5 μποφόρ που θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις τοπικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ που στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στα νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα νότια ανατολικοί έως 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share