Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αποτροπιασμός στη Χαλκίδα: Λουόμενοι σκότωσαν ξιφία που βγήκε στα ρηχά για να γεννήσει! (Video)

Αδιανόητο...

12 Ιουλίου 2019 18:20
Αποτροπιασμός στη Χαλκίδα: Λουόμενοι σκότωσαν ξιφία που βγήκε στα ρηχά για να γεννήσει! (Video)

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι λουόμενοι στην πλαζ Αστέρια της Χαλκίδας κυνήγησαν και πετροβόλησαν μέχρι θανάτου έναν θηλυκό ξιφία, ο οποίος έφτασε στην στεριά προκειμένου να γεννήσει.

Στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, φαίνονται ορισμένοι εκ των παραθεριστών να κυνηγούν και να πετούν διάφορα αντικείμενα στον ξιφία, που προσπαθεί να ξεφύγει από τον ανθρώπινο κλοιό.

Καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι, αρχικά, οι λουόμενοι πίστεψαν ότι πρόκειται για κάποιο είδος καρχαρία. Πολύ γρήγορα, ωστόσο, κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ξιφία, που είναι εντελώς ακίνδυνος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αυτό δεν τους εμπόδισε να κυνηγήσουν και τελικά να σκοτώσουν το ψάρι, δίχως μάλιστα να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τους άνδρες του Λιμεναρχείου, για τους οποίους επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

Σφαγή στα Φερόε: Σκότωσαν 250 φάλαινες και δελφίνια!

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση το κυνήγι των φαλαινών είναι θεμιτό γιατί διασφαλίζει ότι οι κάτοικοι των συνολικά 18 νησιών, που έχουν μικρές δυνατότητες καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων, θα μπορέσουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αυτάρκεις.

«Κόκκινη» έγινε για άλλη μια φορά η θάλασσα στα νησιά Φεροέ με τους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού να σφάζουν σχεδόν 250 φάλαινες και δελφίνια ενώ αυτά μετακινούταν βορειότερα.

Στις πολύ σκληρές φωτογραφίες φαίνονται οι ψαράδες να χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία για να σκοτώσουν τα θηράματά τους.

Νωρίτερα άλλοι ψαράδες είχαν φροντίσει να οδηγήσουν με τα πλοία τους τις φάλαινες και τα δελφίνια στον κόλπο της πόλης Τορσχαβν, της πρωτεύουσας ενός εκ των νησιών.

Η οργάνωση Blue Planet Society χαρακτήρισε τη σφαγή ως «βίαιη και απάνθρωπη».

Το κυνήγι των φαλαινών είναι νόμιμο στα Φερόε με τη νομοθεσία να περιγράφει το πώς πρέπει να γίνεται, τις μεθόδους θανάτωσης και τον εγκεκριμένο εξοπλισμό.

Πρόκειται για μια πρακτική που επαναλαμβάνεται κάθε τέτοια περίοδο στα Νησιά Φεροέ καθώς οι κάτοικοί τους βασίζονται στο κρέας των φαλαινών για την επιβίωσή τους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share