Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Δίβρη: Εικόνες από ψηλά δείχνουν το μέγεθος καταστροφής! (Video)

Ευτυχώς ήταν άμεση η παρέμβαση της Πυροσβεστικής..

12 Ιουλίου 2019 08:20
Φωτιά στην Δίβρη: Εικόνες από ψηλά δείχνουν το μέγεθος καταστροφής! (Video)

Εικόνες από ψηλά δείχνουν το μέγεθος καταστροφής μετά την φωτιά που ξέσπασε στην Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην Δίβρη! Οι φωτιές εκείνη την ημέρα ήταν τέσσερις στον νομό Φθιώτιδας και οι άντρες της Πυροσβεστικής έδωσαν σκληρή μάχη! Η αμεσότητα, η ψυχραιμία και ο σωστός συντονισμός των Αρχών, ευτυχώς, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Στιγμές τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της Δίβρης, 12 χλμ μακριά από τη Λαμία, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όταν, με τον υδράργυρο σκαρφαλωμένο στους 40 βαθμούς και τους αέρηδες να «σπρώχνουν» τη φωτιά το χωριό τους κινδύνεψε πραγματικά.

Δίπλα από την πλατεία του χωριού, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι, πέρασαν οι φλόγες στο χωριό Δίβρη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ζημιές στα σπίτια παρά μόνο σε κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις και ένα κτίριο που ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο.

Οι εικόνες από ψηλά, δείχνουν την πληγωμένη περιοχή, πως η πυρκαγιά έζωσε το χωριό, αλλά και από που η φωτιά πέρασε μέσα από τη Δίβρη.

Δείτε βίντεο:

Εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους! (Video)

Εχθές ξέσπασαν σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας και σχεδόν ταυτόχρονα πολλές φωτιές.. Δυστυχώς παρά τις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας οι πυροσβέστες είχαν πολλά μέτωπα να αντιμετωπίσουν.. Από την φωτιά που ξέσπασε εχθές στους Αγίους Θεοδώρους σήμερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας εικόνες καταστροφής..

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, επιχείρησαν 64 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, εθελοντικές ομάδες Λουτρακίου & Αγίων Θεοδώρων, αλλά και υδροφόρες του δήμου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το συμβάν:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share