Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης!

Ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ!

11 Ιουλίου 2019 09:59
Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης!

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει στη Χαλκιδική τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης και προκάλεσαν το θάνατο 6 ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ, εξαιτίας της κακοκαιρίας, έπεσαν δύο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας, ενώ σημειώθηκε βλάβη στη γραμμή μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που συνδέει τον Υποσταθμό Μουδανιών με τον Υποσταθμό Κασσάνδρας.

Συνεργεία του Διαχειριστή που έσπευσαν στο σημείο ασφάλισαν τη γραμμή μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος και να απομονωθεί η βλάβη, ενώ εργάζονται για την επιδιόρθωση της ζημιάς και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Χαλκιδική: 5.000 κεραυνοί σκόρπισαν τον θάνατο!

Πρωτοφανές καιρικά φαινόμενα έπληξε χθες το βράδυ τη Χαλκιδική. Πέραν του τραγικότατου απολογισμού των έξι νεκρών, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι τραυματίες έφτασαν σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή τους 108.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, την ώρα της κορύφωσης του φαινομένου που δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά έπεσαν συνολικά 5.000 κεραυνοί, αιτιολογώντας τις μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το φαινόμενο ότι η νύχτα έγινε μέρα.

Οι άνεμοι έπνεαν θυελλώδεις στα 11 μποφόρ, με ταχύτητα που έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 100 χλμ την ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος του νερού που έπεσε δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με τις ζημιές να αποδίδονται στον έντονο αέρα που παρέσυρε τα πάντα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share