Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαλκιδική: 5.000 κεραυνοί σκόρπισαν τον θάνατο!

Ο απολογισμός είναι τραγικός...

11 Ιουλίου 2019 09:38
Χαλκιδική: 5.000 κεραυνοί σκόρπισαν τον θάνατο!

Πρωτοφανές καιρικά φαινόμενα έπληξε χθες το βράδυ τη Χαλκιδική. Πέραν του τραγικότατου απολογισμού των έξι νεκρών, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι τραυματίες έφτασαν σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή τους 108.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, την ώρα της κορύφωσης του φαινομένου που δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά έπεσαν συνολικά 5.000 κεραυνοί, αιτιολογώντας τις μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το φαινόμενο ότι η νύχτα έγινε μέρα.

Οι άνεμοι έπνεαν θυελλώδεις στα 11 μποφόρ, με ταχύτητα που έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 100 χλμ την ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος του νερού που έπεσε δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με τις ζημιές να αποδίδονται στον έντονο αέρα που παρέσυρε τα πάντα.

Σοκαριστική μαρτυρία στη Χαλκιδική: H στιγμή που μητέρα και γιος χάνουν τη ζωή τους...

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία ενός άνδρα που βρισκόταν στην ίδια ταβέρνα στη Χαλκιδική την ώρα της τραγωδίας. Όπως είπε, όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβαν να σώσουν την άτυχη γυναίκα. Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από την καταστροφή που συγκλονίζει!

«Δεν καταλάβαμε τίποτα. Είχε 100 άτομα μέσα. Τίποτα δεν καταλάβαμε. Τρέξαμε, βγάλαμε όσους μπορούσαμε, καμιά 10αρια τραυματίες. Τη γυναίκα δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε», είπε εμφανώς σοκαρισμένος ο άνδρας.

Η 54χρονη γυναίκα καταπλακώθηκε από το στέγαστρο που κατέρρευσε από τον δυνατό αέρα.

Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η μαρτυρία του για το θάνατο του παιδιού, του 8χρονου γιου της γυναίκας από τη Ρουμανία. «Το παιδάκι ήταν εδώ έξω. Δεν ήταν τραυματισμένο. Σταμάτησε να αναπνέει. Το πήρε η γυναίκα μου, το πήγε στο ΕΣΥ και εκεί κατέληξε».

Περιγράφοντας τη σφοδρότητα των φαινομένων, ο ίδιος μάρτυρας είπε πως «σήκωσε κιόσκια από άλλα καταστήματα και τα έφερε εδώ».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share