Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eικόνες αποκάλυψης στη Χαλκιδική - Σοκάρει η καταστροφή που άφησε πίσω της 6 νεκρούς!

Συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες!

11 Ιουλίου 2019 07:23
Eικόνες αποκάλυψης στη Χαλκιδική - Σοκάρει η καταστροφή που άφησε πίσω της 6 νεκρούς!

Έξι οι νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας στην Χαλκιδική!

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη.

Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους, που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους -κατά πληροφορίες είναι 18 ετών- που είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όταν δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής μία γυναίκα 54 ετών από την Ρουμανία έχασε την ζωή της όταν καταπλακώθηκε από πτώση στεγάστρου σε ταβέρνα. Από την πτώση της οροφής τραυματίστηκε και ο οκτώ ετών γιος της γυναίκας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Μουδανιών, όπου και εξέπνευσε.

«Είναι σαν να έπεσε βόμβα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος που κι αυτός προσπαθεί να συντονίσει τη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο μαύρο σκοτάδι, αφού υπάρχει διακοπή στην ηλεκτροδότηση.
Μπλακ άουτ σημειώθηκε στο πρώτο πόδι, την ώρα που η καταρρακτώδης βροχή και ο μανιασμένος αέρας σήκωναν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική προσπαθεί εδώ και πολλές ώρες να ανοίξει δρόμους που έκλεισαν λόγω πτώσης δέντρων ενώ συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έθεσαν σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 40 συνεργεία σε όλο το νομό Χαλκιδικής τα οποία προσπαθούν να βοηθήσουν συμπολίτες μας, πολλοί εκ των οποίων είναι εγκλωβισμένοι.

Σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές και σε Μάκρη και Δίκελλα

Δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν είτε από το χαλάζι που έπεσε είτε από πτώσεις δένδρων και κλαδιών το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή από Μάκρη μέχρι και Δίκελλα.

Το ξαφνικό μπουρίνι όπως και προχθές στην περιοχή Φερών έφερε τόνους νερού αλλά και χαλάζι σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι, τόσο που να πλησιάζει σε αυγό.

Εκτός από τις ζημιές σε αυτοκίνητα, σπασμένα παρμπρίζ αλλά και λακκούβες στις λαμαρίνες τους, έσπασαν τέντες και στέγες παντζούρια και τζάμια σπιτιών.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η θεομηνία ήταν τόσο σφοδρή που θα μπορούσαν τα αντικείμενα που έπεφταν από μπαλκόνια και τα κλαδιά των δένδρων που έσπαζαν να σκοτώσουν πραγματικά άνθρωπο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιστατικά, όπου δένδρα που έπεσαν στο δρόμο έκλεισαν την κυκλοφορία και σταμάτησαν αυτοκίνητα. Ευτυχώς όμως δεν κινδύνεψαν ζωές.

Επίσης αναστάτωση προκλήθηκε και στην κατασκήνωση της Μάκρης, την ώρα του μπουρινιού, αφού έπεφταν κλαδιά από τα δένδρα, όμως δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός παιδιού.

Δείτε φωτογραφίες από τη σφοδρή χαλαζόπτωση σε Μάκρη και Δίκελλα:

Την ίδια στιγμή ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν το μεσημέρι τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου με επίκεντρο το Αργυροπουλίου προκαλώντας άνευ προηγουμένου ζημιές, όπως γράφει το onlarissa.gr.

Ισχυρότατοι άνεμοι σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, ξερίζωσαν δένδρα. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για πλήθος πτώσεων δέντρων προς την Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, κοντά στη Γυρτώνη, αλλά και προς τα Δελέρια του Τυρνάβου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share