Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άργος: Συνελήφθη 22χρονος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας!

Απειλούσε ανήλικα κορίτσια με το υλικό που είχε στην κατοχή του!

10 Ιουλίου 2019 16:21
Άργος: Συνελήφθη 22χρονος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας!

Στο Άργος συνελήφθη 22χρονος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας! Ο νεαρός χρησιμοποιούσε το υλικό ώστε να απειλεί με αυτό ανήλικα κορίτσια! Οι υποθέσεις της παιδικής πορνογραφίας δεν έχουν τέλος, δυστυχώς μια μητέρα είδε τα παιδιά της σε πορνογραφικά sites!

Ειδικότερα, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων, που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 22χρονου, όπου βρήκαν δύο κινητά τηλέφωνα και κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, στα οποία περιέχονταν φωτογραφικό - βιντεοληπτικό υλικό νεαρών και ανηλίκων κοριτσιών.

Για πορνογραφία ανηλίκων, παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, παράνομη βία και απειλή, κατηγορείται ένας 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, στο 'Αργος, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας 'Αργους - Μυκηνών.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις, απόσπασης ή απόπειρας απόσπασης γυμνών φωτογραφιών ή βιντεοληπτικού υλικού των κοριτσιών που προσέγγιζε.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δόθηκαν στοιχεία από εταιρεία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα οποία, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου 2018, έως και 17 Μαρτίου 2019, ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απειλούσε νεαρά και ανήλικα κορίτσια ότι θα δημοσιοποιήσει φωτογραφίες ή βιντεοληπτικό υλικό που τις απεικόνιζε γυμνές.

Μάλιστα, σε μία από αυτές τις περιπτώσεις απείλησε με τον ίδιο τρόπο ανήλικη, της απέσπασε φωτογραφίες που την απεικόνιζαν γυμνή, τις οποίες στη συνέχεια δημοσιοποίησε. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα κινητά τηλέφωνα, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Καλαμάτα: Σύλληψη 73χρονου για παιδική πορνογραφία!

Ένας ηλικιωμένος παιδόφιλος που κατοικεί στην Καλαμάτα συνελήφθη μετά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων τα οποία έδειχναν ότι είχε στην κατοχή του πλήθος πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστές» ανήλικα παιδιά!

Οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στον 73χρονο Έλληνα, «ξεσκόνισαν» τα πάντα στο σπίτι και βρήκαν έναν υπολογιστή, καθώς και ένα κινητό, στα οποία είχε καταχωρημένο πλούσιο βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Και οι δυο συσκευές κατασχέθηκαν και εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.

Η έρευνα εξετάζει αν τα αρρωστημένα αρχεία που είχε στην κατοχή του ο 73χρονος προέρχονταν από αγορές ή ανταλλαγή υλικού με παιδόφιλους του εξωτερικού, ή αν τα είχε βιντεοσκοπήσει ο ίδιος οπότε θα αναζητηθούν τα παιδιά που περιέχονται σε αυτά. Στο μεταξύ, ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος του άσκησε δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Χαλκιδική: Στον ανακριτή η 19χρονη!

Φρίκη στη Ρόδο: Έβαζαν μικρά παιδιά να ζητιανεύουν στον καύσωνα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share