Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη ατόμων που μετέφεραν παράνομα μετανάστες!

Εντοπίστηκαν στην Εγνατία οδό!

6 Ιουλίου 2019 14:36
Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη ατόμων που μετέφεραν παράνομα μετανάστες!

Δύο άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς φέρονται ότι μετέφεραν με επιβατικό όχημα επτά μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 26 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για τον άνθρωπο, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παράβαση του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύλληψη έγινε το πρωί όταν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη) αυτοκίνητο με οδηγό τον 20χρονο και συνοδηγό τον 26χρονο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα σε αγροτική περιοχή στη Νυμφόπετρα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο στο χώρο αποσκευών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε προγενέστερο χρόνο, εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης έχει σημάνει συναγερμός στη Θεσσαλονίκη μετά από την εξαφάνιση 16χρονης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκη: Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία!

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών περίπου στις 11.30 το πρωί στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ένας άνδρας αγνώστου εθνικότητας τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο. Στο σημείο έσπευσε όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον τραυματία.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής σε εγκαταλελειμμένο βαγόνι στην οδό Βίτσι 4, κοντά στην αερογέφυρα Αγίων Πάντων, στη Θεσσαλονίκη. Να σας θυμίσουμε και την πυρκαγία που ξέσπασε νωρίτερα κοντά σε εμπορικό κέντρο στα Σπάτα!

Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ επιχείρησαν 6 Πυροσβέστες με 2 οχήματα για ναθέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Φωτιά στην Εύβοια: 5 πολίτες στο νοσοκομείο - Εκκενώθηκαν σπίτια!

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια έχει απομακρύνει τους κατοίκους των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου. Οπως αναφέρει η Πυροσβεστική, φωτιές μαίνονται από το βράδυ στα χωριά Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου και Γαβαλά, ενώ φωτιά ξέσπασε και στο Λοφίσκο Αυλωναρίου. Η μάχη για την κατάσβεσή της φωτιάς συνεχίζεται εδώ και ώρες από την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία δίνει μάχη με τις φλόγες.

Πέντε πολίτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχοντας αναπνευστικά προβλήματα. «Πέντε άτομα έχουν διακομισθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Στο σημείο είχαν σπεύσει:
70 πυροσβέστες με 31 οχήματα,
5 Α/Φ CANADAIR και 4 Ε/Π, καθώς και
2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.
1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες,
1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και
η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)
5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.
3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Από το πρωί καίει η φωτιά στην Εύβοια
Στη περιοχή μάλιστα βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση.


Από νωρίς βρέθηκε στον τόπο της πυρκαγιάς ο Κώστας Μπακογιάννης
Νέες εστίες φωτιάς σε τρία σημεία
Η πυροσβεστική ήταν κοντά στο να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, όπως έλεγε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, όμως το βράδυ η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο.

Ενώ δεν υπήρχε βοήθεια από αέρος, λόγω σκότους, τρία νέα μέτωπα, τα δύο με διαφορά πέντε λεπτών, άνοιξαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μάλιστα σε δύσβατες περιοχές. Τα μέτωπα ήταν στις περιοχές Πυργί, Αγιο Γεώργιο και Λοφίσκο Αυλωναρίου, όπως μετέδωσαν και τα τοπικά ΜΜΕ. Η φωτιά εξαπλώθηκε και επιπλέον δυνάμεις χρειάστηκε να μεταβούν στις περιοχές, με τους ανέμους να πνέουν ως 6 μποφόρ.


Εκκενώθηκαν χωριά και οικισμοί
Μάλιστα, λίγο πριν τις 03:00 το βράδυ, αποφασίστηκε να εκκενωθούν άλλα τέσσερα χωριά του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για τα χωριά Γαβαλάς, Δάφνη, Νεοχώρι και Λοφίσκος. Τα τρία από τα τέσσερα χωριά δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, δεν έχουν καεί κατοικίες. Την εκκένωση είχε αναλάβει η αστυνομία, άνδρες της πυροσβεστικής και η Ομάδα Διάσωσης SAR 312, με την βοήθεια της Εθελοντικής ομάδας Αμαρυνθία Άρτεμις.


Δεν άνοιγαν τις πόρτες στους διασώστες οι ηλικιωμένοι
Οι ηλικιωμένοι των χωριών αυτών, κοιμόντουσαν αργά και δεν είχαν αντιληφθεί το πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα. Μάλιστα, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, κλειδώνονταν στα σπίτια τους και δεν έφευγαν, μέχρι που αντιλήφθηκαν πως έπρεπε να εκκενωθεί η περιοχή. Αρκετοί οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος κατευθύνθηκε προς θαλάσσια περιοχή για ασφάλεια. Οι καμπάνες μάλιστα στα χωριά χτυπούσαν τη νύχτα, ώστε να φύγουν όλοι οι κάτοικοι. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε αρκετά γρήγορα και στις 6 το πρωί υπήρχαν μόνο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.


Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου
Επιπλέον δυνάμεις από όλη τη χώρα - Βλέπει εμπρησμό ο δήμαρχος Κύμης
Με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν και οι επιχειρήσεις από αέρος, με τους ανέμους ωστόσο να παραμένουν δυνατοί στη περιοχή, καθώς για αρκετές ώρες η πυρκαγιά ήταν εκτός ελέγχου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά, είναι στην περιοχή Γαβαλά, όπου φοβούνται πως αν η φωτιά περάσει από τον άλλο δρόμο, τότε θα κινδυνέψουν σπίτια, κάτι που έχει αποφευχθεί ως τώρα. Τόνισε, πως θεωρούν ότι κατά 99% τα τρία μέτωπα προέρχονται από εμπρησμό, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα.

Εφτασαν τα πρώτα υδροπλάνα στις 06:05
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς ως τις 6 το πρωί, η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο. Συνολικά 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες & 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας, μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή.

Στις 06:05 έφτασαν τα πρώτα υδροπλάνα όπου άρχισαν την προσπάθεια κατάσβεσης από αέρος.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός στην Γερμανία: Εκκενώθηκαν 4 μικρές πόλεις λόγω πυρκαγιάς!

Τραγωδία: 14 νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε ρωσικό υποβρύχιο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share