Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Εύβοια: Σε ύφεση οι φωτιές!

Σε τέσσερις εστίες επιχειρούν οι πυροσβέστες!

6 Ιουλίου 2019 08:54
Εύβοια: Σε ύφεση οι φωτιές!

Στα μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια έπειτα από συνεχείς ρίψεις νερού μένουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες.

Η πτώση της έντασης των ανέμων στην Εύβοια είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και η δυναμική και των τεσσάρων μετώπων της φωτιάς για το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε μια σύλληψη με την κατηγορία του εμπρησμού.

Στην περιοχή παραμένουν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής αφού επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 111 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Στις 13:52 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Τραχήλι, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στις πυρκαγιές που μαίνονται από χθες, στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα, στην Τοπική Κοινότητα Μανίκια, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και Άγιος Γεώργιος, που ανήκουν επίσης στον προαναφερόμενο δήμο.

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν από νωρίς δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από την Πέμπτη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης για τις φλεγόμενες περιοχές στην Εύβοια!

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών της Εύβοιας όπου έχουν εκδηλωθεί από χθες πυρκαγιές ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Η φωτιά δεν σταματάει πουθενά αφού γίνονται όλο και περισσότερες!

Πρόκειται για τις Δ.Ε. Αυλωναρίου , Δ.Ε. Κονίστρων , Δ.Ε. Ταμυναίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα λοιπά σώματα ασφαλείας, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και οι εθελοντές επιχειρούν συνεχώς, για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας.

Η Περιφέρεια επιχειρεί με 20 υδροφόρες, 9 ερπυστριοφόρα και 4 οχήματα τύπου Unimog.

«Η νύχτα προβλέπεται μακρά και συστήνεται σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share