Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φυλακές Πάτρας: Αιματηρή συμπλοκή με έναν τραυματία!

Με μαχαίρι τραυματίστηκε ο κρατούμενος...

1 Ιουλίου 2019 10:32
Φυλακές Πάτρας: Αιματηρή συμπλοκή με έναν τραυματία!

Στο νοσοκομείο της Πάτρας μεταφέρθηκε ένας κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου Αχαΐας, την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr, οι κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας των φυλακών της Πάτρας συνεπλάκησαν για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ακολούθησε έρευνα στα κελιά της Γ’ πτέρυγας, όπου βρέθηκαν μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικές ουσίες.

Το τελευταίο τριήμερο είχε διαπιστωθεί αναβρασμός στη συγκεκριμένη πτέρυγα και χάρη στην επέμβαση των σωφρονιστικών απετράπησαν χειρότερες καταστάσεις.

Οι κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας επιδόθηκαν σε άγρια συμπλοκή, με τις πληροφορίες να θέλουν ως αιτία τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών στο εσωτερικό της φυλακής. Στις μάχες σώμα με σώμα, ένας κρατούμενος τραυματίστηκε από μαχαίρι και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να βάλουν τέλος στην σύρραξη και να απομονώσουν αυτούς που συμμετείχαν. Σε βάρος τους ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος με πιθανή ποινή τη μεταγωγή τους σε άλλη φυλακή, καθώς στα κελιά της Γ’ πτέρυγας βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, κινητά και ναρκωτικά.

Ιταλός μαφιόζος απέδρασε από τις φυλακές!

Ένας Ιταλός μαφιόζος, που παρέμεινε έγκλειστος σε φυλακές της Ουρουγουάης από το 2017, απέδρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας, εν αναμονή της έκδοσής του πίσω στην Ιταλία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Ο Ρόκο Μοραμπίτο υπήρξε ο πλέον καταζητούμενος φυγάς της καλαβρέζικης Ντραγκέτα, της πανίσχυρης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας, μίας εκ των μεγαλύτερων εισαγωγέων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική.

Γνωστός με το προσωνύμιο «ο βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου», ο 52χρονος Μοραμπίτο είχε συλληφθεί έπειτα από ανθρωποκυνηγητό δύο δεκαετιών, αφού κατάφερνε να διαφεύγει από την τσιμπίδα του νόμου, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι ο Μοραμπίτο και άλλοι τρεις κρατούμενοι απέδρασαν αργά χθες τη νύχτα, αφού άνοιξαν μια τρύπα στη στέγη των φυλακών Carcel Central προς ένα διπλανό κτίριο.

Οι άλλοι δύο δραπέτες είναι δύο καταζητούμενοι από τη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη κι ένας τρίτος από την Αργεντινή.

Οι δραπέτες εισέβαλαν στη συνέχεια σε μια «γειτονική κατοικία», απ’ όπου έκλεψαν τα χρήματα του ιδιοκτήτη, προτού γίνουν καπνός.

«Προκαλεί αναστάτωση κι είναι σοβαρό το γεγονός ότι ένας εγκληματίας όπως ο Ρόκο Μοραμπίτο, το αφεντικό της Ντραγκέτα, κατάφερε να αποδράσει από φυλακή της Ουρουγουάης, εν αναμονή της έκδοσής του στην Ιταλία», επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Δεσμεύομαι σε δύο πράγματα. Πρώτον, να ριχθεί φως στις διαδικασίες απόδρασης, ζητώντας άμεσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση του Μοντεβιδέο. Δεύτερον, θα συνεχίσε.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share