Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: "Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο..." συγκλονίζει ο γιατρός!

"Τσάμπα χάνεται κόσμος"

27 Ιουνίου 2019 16:24
Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα:

Ο Ορέστης Τσιριπίδης, διευθυντής της χειρουργική κλινικής μίλησε για το τραγικό γεγονός της 23ης Ιουνίου λίγο έξω από την Πτολεμαΐδα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά, και ταλαιπωρεί ακόμα τους τρεις πολυτραυματίες ποδηλάτες που μεταφέρθηκαν στο Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ.

Έχει εμπλακεί πολύς κόσμος σε αυτή την ιστορία, με άγνωστες συνέπειες τόνισε ο διευθυντής. «Ακόμα και αυτοί που νοσηλεύονται δεν ξέρουμε πως θα πάνε, το χρόνο παραμονής τους στις κλινικές, τα ψυχολογικά τραύματα που θα προκύψουν, καθώς όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια κάποιων. Μετά από χρόνια ενασχόλησης προσωπικά δεν έχω δει τέτοιες κακώσεις» ανέφερε.

Πριν έρθει το πρώτο ασθενοφόρο, ήρθε ένα ευσυνείδητος πολίτης που έφερε το πρώτο παλικάρι, ο τυχερός όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τσιριπίδης χωρίς μεγάλες κακώσεις, ο οποίος και πήρε εξιτήριο την Τετάρτη μετά από αντιμετώπιση μεγάλου τραύματος στη μηριαία περιοχή. «Δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε το μέγεθος» τόνισε ο διευθυντής με το ΕΚΑΒ να ενημερώνει για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ήταν ένα τραγικό γεγονός για τα δεδομένα μια μικρής επαρχιακής πόλης με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη στελέχωση, ανέφερε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των νοσοκομείων μας. Κάποιοι κλήθηκαν να έρθουν, κάποιοι ήρθαν από τα σπίτια τους οικειοθελώς, ακόμα και γιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί ήρθαν να συνδράμουν. «Μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα επείγοντα θύμιζαν επείγοντα μεγάλου νοσοκομείου» με την ομάδα των γιατρών που ανάλαβε τα πολλαπλά και συνεχόμενα χειρουργεία, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό που κατέβηκε από τις κλινικές. Επικρατούσε μια μεγάλη βαβούρα, αλλά και μια μεγάλη συσπείρωση.

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε γιατί το μέγεθος των κακώσεων ήταν μεγάλο. Τα παλικάρια ανάπνεαν αλλά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη» ανέφερε ο ίδιος για τα δύο παλικάρια που χάθηκαν. «Όσο για τους υπόλοιπους τρεις ποδηλάτες έχουν σοβαρές κακώσεις και μεγάλα προβλήματα, που δεν έχουν αντιμετωπιστεί εξολοκλήρου. Κανένας δεν έχει κρανιοεγκεφαλική κάκωση και όμως χάσαμε δύο» συνεχίζει. Οι ασθενείς έχουν σοβαρές κακώσεις στην περιοχή του θώρακα, άνω και κάτω άκρων, και γενικότερα πολλαπλές κακώσεις, πολλά κατάγματα, θλάσεις στα πνευμόνια . Ένας εξ αυτών με υπερκεφαλικό κάταγμα μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου σε θωρακοχειρούργους επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα υποστήριξης λόγω της αστάθειας στο θώρακα, ήθελε ειδική μονάδα αντιμετώπισης. Ο δεύτερος είχε σοβαρή κάκωση στον πνεύμονα, ήθελε θωρακειχουργική αντιμετώπιση επίσης και διακομίστηκε κι εκείνος στο Παπαγεωργίου. Ο τρίτος αντιμετωπίστηκε μέχρι ενός σημείο αλλά προέκυψε σοβαρό αγγειοχειρουργικό ζήτημα, κάκωση κοιλιακής αρτηρίας, μια σπάνια κατάσταση, μια μεμονωμένη ρήξη και χρειάστηκε αγγειουχειρουργική παρέμβαση στο ΑΧΕΠΑ και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Ο διευθυντής κάνει έκκληση στους πολίτες να οδηγούν προσεχτικά, να μην χρησιμοποιούν το κινητό, να φοράνε ζώνες ασφαλείας, να μην παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας. «Φοβάμαι ότι δεν είναι το τελευταίο περιστατικό και αυτή είναι η τραγικότητα της κατάστασης. Τσάμπα χάνεται κόσμος. Χάθηκαν δύο παλικάρια που είχαν όνειρα …» Πραγματικά μια τραγική κατάσταση για μια μικρή πόλη που σηκώνει τα χέρια μπροστά σε τέτοια περιστατικά και τώρα αναγκάζεται να στείλει στην Θεσσαλονίκη τους υπόλοιπους πολυτραυματίες.

Πηγή: prlogos.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Ακόμα ψάχνουν τα αίτια του δυστυχήματος!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share