Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στην Λέσβο: 70χρονος βίαζε τρία ανήλικα αδέρφια!

Η μη-τέρα μόνο σιωπούσε...

27 Ιουνίου 2019 14:55
Φρίκη στην Λέσβο: 70χρονος βίαζε τρία ανήλικα αδέρφια!

Φρίκη προκαλεί η είδηση στην Λέσβο: 70χρονος βίαζε τρία ανήλικα αδέρφια! Η μητέρα μόνο σιωπούσε! Ποινή φυλάκισης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου στον 70χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά τρία ανήλικα αδέρφια στη Λέσβο.

Ο 70χρονος δρούσε σε χωριό της Λέσβου και ενώ παρά τις σε βάρος του αναγγελθείσες κατηγορίες το 2015, συνέχισε ανενόχλητος μέχρι και πρόσφατα να λειτουργεί ως αθλητικός παράγοντας, κάτι που μάλιστα επικαλέστηκε και στη δίκη λέγοντας πως «έχει εκπαιδεύσει αθλητικά εκατοντάδες παιδιά».

Στη δίκη τα τρία ανήλικα θύματά του κατέθεσαν τα όσα πέρασαν από τον 70χρονο προκαλώντας φρίκη. Όπως είπαν, επί ένα χρόνο ο 70χρονος τα κακοποιούσε, τα απειλούσε με ασιτία, ότι «θα τα πάρει η Πρόνοια και δεν θα ξαναδούν τη μητέρα τους».

Ο κατηγορούμενος μάλιστα αρνήθηκε τα πάντα, προσπαθώντας να πείσει δικαστές και εισαγγελέα για το πόσο πονόψυχος είναι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τριών ανήλικων παιδιών.

Το χρονικό της φρίκης: Η μητέρα γνώριζε

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ο βιολογικός πατέρας των παιδιών είχε προβλήματα με την δικαιοσύνη και ήταν απών. Η μητέρα μετακόμισε κοντά στο σπίτι του 70χρονου και εκεί φαίνεται να αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση, με τη μητέρα να απουσιάζει αρκετά συχνά, ακόμα και πολλές ημέρες στο εξωτερικό.

Έτσι, τα τρία παιδιά έμεναν στο σπίτι του 70χρονου, ο οποίος μάλιστα πραγματοποιούσε και ταξίδια στο εξωτερικό μαζί τους, με την άδεια της μητέρας τους. Η μητέρα στο δικαστήριο δήλωσε απλά πως «κάτι της είχαν πει τα παιδιά της».

Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό και η επιβληθείσα ποινή δεν ανεστάλη.

Πώς έγιναν οι καταγγελίες

Τα παιδιά απουσίαζαν συνεχώς από το σχολείο ή συχνά εμφανίζονταν με μελανιές, αλλά, κανείς δε φαίνεται να ασχολήθηκε περαιτέρω. Κανείς δεν ασχολήθηκε ούτε όταν σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας με φλεγμονή στα γεννητικά τους όργανα συνοδευόμενα από κάποιον τρίτο και όχι την μητέρα τους.

Την καταγγελία εις βάρος του 70χρονου ωστόσο φέρεται να έκαναν κάτοικοι της περιοχής.

Πηγή: lifo.gr

Λέσβος: Τουρίστες έκλεψαν κομμάτια από το Απολιθωμένο Δάσος!

Απολιθώματα,που προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου Αεροδρομίου Μυτιλήνης, το περασμένο Σάββατο (15/06), κατά τον τελωνειακό έλεγχο επιβατών σε αναχώρηση πτήσης με προορισμό τη Βιέννη.

Τα απολιθώματα αυτά, κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης και αποτελεί το κυριότερο γεωλογικό μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στον έλεγχο των αποσκευών ατόμων τσεχικής υπηκοότητας, βρέθηκαν τρία τεμάχια απολιθωμένων κορμών, εξήντα τρία τμήματα που συλλέχθηκαν σε παραλία και αποτελούν λειασμένα από το κύμα τμήματα απολιθωμένων κορμών (βότσαλα), ηφαιστειακό πέτρωμα με χαλαζιακά βοτρυοειδή συσσωματώματα και 10 βότσαλα παραλίας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ανακριτικές ενέργειες με συνεχή ενημέρωση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share