Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρίλερ με την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας: Αναβάλλεται η δίκη για το θάνατο της!

Είχε πεθάνει σε επέμβαση ρουτίνας

25 Ιουνίου 2019 07:25
Θρίλερ με την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας: Αναβάλλεται η δίκη για το θάνατο της!

Νέα αναβολή για τις 30 Ιανουαρίου του 2020, πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που «έσβησε» μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το 2015.

Η μικρή κοπέλα είχε πάει για μια επέμβαση ρουτίνας και εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Κρήτης, με μια αναισθησιολόγο να κάθεται στο εδώλιο της κατηγορούμενης, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού, όπως αναφέρει το cretapost.

Γιατί κατηγορείται η αναισθησιολόγος
Συγκεκριμένα, στην αναισθησιολόγο καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Της αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων πέντε λεπτών ως όφειλε, κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες με νεφελοποιητή μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων εμμένοντος βρογχόσπασμου, κάτι που πυροδότησε μια αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων της 4χρονης.

Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρή η Μπεττίνα Κουρή!

Θρηνούν τα Χανιά, μετά την είδηση ότι πέθανε η “καπετάνισσα της Γαύδου”!

Δε θα ταξιδέψει για Γαύδο το πλοιάριο των Gavdos Cruises το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου, λόγω της απώλειας μιας αγαπητής “Γαυδιώτισσας” από τη Γερμανία.

Ο λόγος για την Μπεττίνα Κουρή-Trüper που έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο το τελευταίο χρονικό διάστημα και σκόρπισε θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία.

Η Μπεττίνα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί, το αγαπούσε πολύ, το διαφήμιζε παντού και πάντα πρόσφερε ότι μπορούσε για τη Γαύδο, με αποτέλεσμα να την ξέρουν και να την αγαπούν όλοι εκεί.

Τα τελευταία χρόνια μαζί με τον σύζυγό της Κώστα Κουρή, πραγματοποιούσαν τα δρομολόγια από τα Σφακία προς τη Γαύδο και πίσω με καθημερινά δρομολόγια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός λέγοντας πως “θα μας λείψει πολύ αυτός ο τόσο καλός και δραστήριος άνθρωπος, που πρόσφερε συνεχώς στη Γαύδο και του Γαυδιώτες. Καλό ταξίδι να έχει και συλλυπητήρια στους οικείους της”

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας!

Απεβίωσε ο τέως Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύονταν από το Μάιο στο νοσοκομείο με έντονο πόνο, δύσπνοια και άγχος και ήταν σε καταστολή με διαρκή μηχανική υποστήριξη.

Οι θεράποντες ιατροί του χαρακτήριζαν την κατάστασή του ως «μη αναστρέψιμη». Οπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο δρ. Μιχάλης Μηνά, ιατρός του Δημήτρη Χριστόφια, κατά τις τελευταίες εξετάσεις «επιβεβαιώθηκε η μη αναστρεψιμότητα των ινωτικών βλαβών στον πνεύμονα, χωρίς δυνατότητα άλλης αντιμετώπισης».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share