Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Ρόδος: Έκλεβε τάματα ο ιερόσυλος!

Τον συνέλαβαν όταν πήγαινε να τα πουλήσει!

20 Ιουνίου 2019 12:23
Ρόδος: Έκλεβε τάματα ο ιερόσυλος!

Δεν πρόλαβε να «σκοτώσει» τα αφιερώματα των πιστών που άρπαξε από μια εκκλησία στη Ρόδο μαζί με τα χρήματα που βρήκε μέσα στο παγκάρι, ένας 38χρονος Έλληνας ιερόσυλος. Την ώρα που αναζητούσε ενεχυροδανειστήριο για να τα πουλήσει στην πόλη της Ρόδου, συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εξιχνίασαν μέσα στα όρια του αυτοφώρου την εισβολή του ιερόσυλου στο ναό, που είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα, τον ταυτοποίησαν και κατάφεραν να τον εντοπίσουν το μεσημέρι της Τρίτης. Στις τσέπες του είχε τα πολύτιμα αντικείμενα που είχε κλέψει και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της εκκλησίας, ενώ ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή.

Πηγή: Protothema

Η ζωγραφιά που αποκάλυψε τον βιασμό της 7χρονης στην Ρόδο!

Δόθηκαν οι απαντήσεις στους ψυχολόγους με την ζωγραφιά της 7χρονης που με αυτόν τον τρόπο αποκάλυψε τον βιασμό της στην Ρόδο!

Οι ζωγραφιές μίας 7χρονης στη Ρόδο, έδωσαν στους ψυχολόγους τις απαντήσεις για τον βιασμό της, από την ίδια της τη μητέρα, η οποία βρίσκεται στη φυλακή. Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις και οι εξελίξεις για την υπόθεση..

Η αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό από κοινού, 7χρονης, η μητέρα, ο παππούς και η θεία της, στη Ρόδο, απορρίφθηκε.

Ρόδος βιασμός

Ο παππούς ηλικίας 80 ετών, η μητέρα ηλικίας 42 ετών και η θεία ηλικίας 53 ετών, κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για τις πράξεις του βιασμού από κοινού, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας κατ’ εξακολούθηση στην πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου σε βάρος της ανήλικης εγγονής του πρώτου και επιβλήθηκε σ’ αυτούς η συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών στον πρώτο, 35 ετών στη δεύτερη και 25 ετών στην τρίτη.


Η υπόθεση

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ο μηνυτής πατέρας και η κατηγορούμενη μητέρα της 7χρονης είχαν παντρευτεί στις 11 Νοεμβρίου 1995. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 τελούσαν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε προσωρινά στον πατέρα με τον οποίο διέμενε στην κατοικία του.

Με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της κατηγορούμενης μητέρας με την κόρη της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη από την οικία του μηνυτή και να την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της.

Αυτό έγινε πριν το Πάσχα του 2003, σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία. Εκεί, όπως καταγγέλθηκε, η πρώτη κατηγορουμένη και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε και την κακοποίησε σεξουαλικά. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της.

Το Νοέμβριο του 2003 η κατηγορουμένη μητέρα πήγε να πάρει την κόρη της για επικοινωνία, αλλά η μικρή αρνήθηκε πεισματικά να πάει μαζί της. Όταν ο μηνυτής ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, αυτή του αποκάλυψε όλα όσα είχε ζήσει. Την ρώτησε γιατί δεν του το είπε αμέσως και η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.

Την ένταση αυτή στη σχέση της κόρης με τη μητέρα της, διαπίστωσε και ψυχολόγος, η οποία περιέγραψε τις ζωγραφιές της μικρής και το περιεχόμενό τους. Όπως είπε η 7χρονη ζωγραφίζει τον εαυτό της και τους γονείς της με μια μπανιέρα από πάνω της.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, όταν την ρώτησε γι αυτό της απάντησε πως είναι βρώμικη και θέλει να πλένεται. Συμπεραίνει από το συγκεκριμένο στοιχείο ότι αυτό πάντα κινεί την υποψία για σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι οι καταθέσεις της ανήλικης ήταν αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού. Και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα της.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ροζ σκάνδαλο με έφηβους ποδοσφαιριστές στην Ρόδο!

Ρόδος: Αυξημένα τα τροχαίο εξαιτίας των ελαφιών!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share