Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη για τον χρυσαυγίτη προπονητή που βίασε 14χρονη αθλήτρια στην Ιεράπετρα!

Είναι υπόδικος και στην δίκη της Χ.Α.

19 Ιουνίου 2019 12:23
Δίκη για τον χρυσαυγίτη προπονητή που βίασε 14χρονη αθλήτρια στην Ιεράπετρα!

Η υπόθεση του βιασμού της 14χρονης αθλήτριας του στίβου από τον προπονητή της πριν από 18 χρόνια είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, όταν μετά από χρόνια το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης αποφάσισε να μιλήσει και να καταγγείλει όλα όσα είχαν συμβεί στη διάρκεια της εφηβείας της.

Η καταγγελία έφτασε στις δικαστικές αίθουσες και σήμερα αναμένεται μετά από πολλές αναβολές να αναβιώσει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, με τον 58χρονο πλέον καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή να βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην εκπαιδευτικός πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και είχε οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου το 2015.

Στη συνέχεια ωστόσο, υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης λόγω επιβάρυνσης στην υγεία του, το οποίο και έγινε αποδεκτό. Έκτοτε, η υπόθεση έχει οδηγηθεί σε οδηγηθεί σε δίκη σε δεύτερο βαθμό, παίρνοντας τη μία αναβολή μετά την άλλη.

Υπενθυμίζεται πως πρωτόδικα ο 58χρονος πρώην προπονητής είχε ισχυριστεί ότι δεν βίασε την ανήλικη αθλήτρια αλλά είχε συνάψει ερωτική σχέση μαζί της με τη θέλησή της.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του βιασμού της 14χρονης είναι ένας από τους κατηγορούμενους της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν ενεργά στον πυρήνα του ακροδεξιού μορφώματος στην Ιεράπετρα.

Πηγή: Cretapost.gr

Υπόθεση Παύλου Φύσσα: Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως!

Εξελίξεις στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς την Πέμπτη, 20 Ιουνίου ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης δίκης, που -κατά τη δικογραφία- αφορά τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, κήρυξε την έναρξη των απολογιών την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στάδιο που βρίσκει τους κατηγορούμενους βουλευτές και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.


Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν κατά υπόθεση και με αλφαβητική σειρά, με βάση τον κατάλογο του κατηγορητηρίου, γεγονός που εκτιμάται πως θα καθυστερήσει να φέρει ενώπιον του δικαστηρίου την -κατά τη δικογραφία- «ηγετική ομάδα» της Χρυσής Αυγής. Έτσι, οι απολογίες των βουλευτών, αλλά και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, μετά τις θερινές διακοπές.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, την έναρξη της απολογητικής διαδικασίας, με πρώτη υπόθεση αυτήν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, 34 ετών, μουσικού, εργάτη στη Ζώνη Περάματος, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013. Είναι η υπόθεση που οδήγησε στην κινητοποίηση της Δικαιοσύνης με μεγάλη έρευνα, η οποία οδήγησε και πολλούς βουλευτές και μέλη της οργάνωσης στην φυλακή για αρκετούς μήνες.



Κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας. Κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας. Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στην δολοφονία είναι οι: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν παραπεμφθεί συνολικά 68 κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 65 είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και πολλοί για σοβαρότατες πράξεις, με κορυφαία την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι 18 από τους 65 κατηγορουμένους είναι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι υποθέσεις που εξετάστηκαν στο δικαστήριο, πλην της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι η βάναυση επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες στις 12 Ιουνίου 2012, καθώς και επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013. Και για τις δύο άγριες επιθέσεις οι κατηγορίες που βαρύνουν τους εμπλεκόμενους αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το δικαστήριο, ωστόσο, ασχολήθηκε και με σωρεία άλλων ενεργειών μελών της οργάνωσης που -κατά τη δικογραφία- ως τάγματα εφόδου είχαν επιτεθεί σε κοινωνικούς χώρους και σε μετανάστες, όπως η δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, για την οποία έχουν καταδικαστεί, τελεσίδικα, σε κάθειρξη 21 ετών ο καθένας, δύο κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στην παρούσα δίκη.

Η δίκη συμπληρώνει σήμερα 362 συνεδριάσεις. Κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας που προηγήθηκε εξετάστηκαν συνολικά 147 μάρτυρες κατηγορητηρίου και 70 από τους περίπου 230 μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν προταθεί από τους κατηγορούμενους. Το δικαστήριο εξέτασε λεπτομερώς όλα τα δεδομένα, ηχητικά, βίντεο, έγγραφα κ.λπ., που περιέχονται στη δικογραφία, αφιερώνοντας σχεδόν έναν χρόνο για την ανάγνωση και προβολή τους.

Ακολούθησε η ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων που προσκόμισαν οι κατηγορούμενοι πρώην και νυν βουλευτές, τα οποία -σχεδόν στην πλειονότητά τους- αφορούσαν το κοινοβουλευτικό έργο και ομιλίες τους. Το εύρος των εγγράφων που προσκόμισαν ήταν τέτοιο, που αφιερώθηκαν 58 δικάσιμοι για την ανάγνωσή τους.

Από τη στιγμή, πάντως, της έναρξης των απολογιών μέχρι την ημέρα της έκδοσης της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο δρόμος θα είναι μακρύς και η ετυμηγορία του δικαστηρίου εκτιμάται πως θα ακουστεί στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2020. Με την ολοκλήρωση των απολογιών, πιθανότατα μέσα στο φθινόπωρο, η σκυτάλη της διαδικασίας θα περάσει στους εισαγγελείς της έδρας, οι οποίοι θα εισηγηθούν στους δικαστές επί της ενοχής ή μη όλων των κατηγορουμένων.

Θα ακολουθήσουν οι συνήγοροι των δύο πλευρών, με την πολιτική αγωγή να παρίσταται με συνολικά 12 συνηγόρους και την υπεράσπιση με δηλωθέντες περίπου 100. Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις, το δικαστήριο θα μπορεί, σε εύλογο χρόνο, να ανακοινώσει την απόφασή του επί της ενοχής και εν συνεχεία επί των ποινών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κρήτη: Βίασαν 19χρονη τουρίστρια!

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Αλγερινός εισέβαλε σε διαμέρισμα και προσπάθησε να βιάζει την ένοικο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share