Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χανιά: Αεροπλάνο... τράκαρε με αυτοκίνητο!

Το αεροπλάνο καθηλώθηκε!

19 Ιουνίου 2019 07:27
Χανιά: Αεροπλάνο... τράκαρε με αυτοκίνητο!

Στιγμές τρόμου και αγωνίας ήταν το αντίτιμο δεκάδων επιβατών ενός αεροσκάφους στα Χανιά. Το αεροπλάνο σκανδιναβικής εταιρείας SAS Scandinavian Airlines, το οποίο είχε φτάσει στο αεροδρόμιο,κάτω από άγνωστες συνθήκες, τράκαρε με ένα όχημα στήριξης εδάφους του αεροδρομίου που βρισκόταν στον αερολιμένα.

Το όχημα χτύπησε το αεροσκάφος στην άτρακτο με αποτέλεσμα αυτό να μην μπορεί να απογειωθεί για να εκτελέσει την προγραμματισμένη του πτήση, στις 19.30 με αριθμό SK7946 και προορισμό την Ουμέα της Σουηδίας.

Το σκάφος καθηλώθηκε στο έδαφος όπως επίσης και οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τη συγκεκριμένη πτήση.

Το δρομολόγιο δεν θα εκτελεστεί απόψε σύμφωνα με πληροφορίες λόγω του ατυχήματος .

Ισόβια σε επιβάτη business class για σημείωμα αεροπειρατείας!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από ινδικό δικαστήριο επιβάτης, αφού κρίθηκε ένοχος για την τοποθέτηση ενός σημειώματος αεροπειρατείας στις τουαλέτες ενός αεροπλάνου.

Εκτός της φυλάκισης, στον 38χρονο καταδικασθέντα επιβλήθηκε και πρόστιμο 50 εκατομμυρίων ρουπίων ($720,000), το οποίο θα διανεμηθεί μεταξύ πιλότων, πληρώματος και επιβατών.

Ο επιβάτης, που ταξίδευε το 2017 με την Jet Airways India Ltd. στην πτήση προς Νέο Δελχί από τη Βομβάη, βρέθηκε ένοχος για εκ προθέσεως διατάραξη της λειτουργίας των αεροσκαφών εν πτήσει.

«Η πτήση Νο 9W 339 ελέγχεται από αεροπειρατές και το αεροσκάφος δεν πρέπει να προσγειωθεί και να πετάξει προς το αεροδρόμιο», έγραφε στο σημειώμα ο 38χρονος, αναφερόμενος στο τμήμα του διεκδικούμενου κράτους του Κασμίρ που διοικείται από το Πακιστάν. Στη συνέχεια και σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, ο ίδιος απείλησε ότι θα προέβαινε σε δολοφονίες επιβατών σε περίπτωση που το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους είχε ενεργοποιηθεί.

Το παράδοξο είναι ότι ο επίδοξος αεροπειρατής ήταν από τους «επιφανείς» και συχνούς επιβάτες της Jet Airways, χρυσοχόος στο επάγγελμα, οπότε τα κίνητρά του δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Σύμφωνα με τους Times της Ινδίας, ενδέχεται να ήθελε να εντυπωσιάσει μια αεροσυνοδό, με την ελπίδα ότι εκείνη θα τον προσέγγιζε για δουλειά.

Το γεγονός πως δεν υπήρξαν θύματα επέτρεψε στον καταδικασθέντα να αποφύγει τη θανατική ποινή, η οποία από το 2016 επιβάλλεται σε περιπτώσεις αεροπειρατείας με θύματα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share