Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κέρκυρα: Συνελήφθη 32χρονος με 95 δενδρύλλια!

Μέσα στο δάσος!

13 Ιουνίου 2019 11:40
Κέρκυρα: Συνελήφθη 32χρονος με 95 δενδρύλλια!

Κάτι λιγότερος από... τριψήφιος ήταν ο αριθμός των δενδρυλλίων μιας μεγάλης χασισοφυτείας που καλλιεργούσε ένας νεαρός Έλληνας μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, κρυμμένη μέσα σε μια δασική έκταση με πλούσια βλάστηση στην περιοχή της Νότιας Κέρκυρας!

Οι δραστηριότητες του 32χρονου είχαν φτάσει στα αυτιά των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν αθέατοι περιμένοντας να τους οδηγήσει στον χώρο της φυτείας. Το βράδυ της Τρίτης εντόπισαν το σημείο όπου καλλιεργούσε 95 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,30 μέτρου και αμέσως έκαναν έφοδο μαζί με συναδέλφους τους του τμήματος Λευκίμμης.

Ο 32χρονος συνελήφθη επί τόπου, η χασισοφυτεία ξεριζώθηκε και ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, όπου βρέθηκαν τα εργαλεία με τα οποία καλλιεργούσε τα δενδρύλλια, ενώ κατασχέθηκαν και μετρητά ύψους 1.100 ευρώ ως προερχόμενα από τις πωλήσεις της παραγωγής του. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Πηγή: Protothema

Χασισοφυτεία - "μαμούθ" 10.00 δενδρυλλίων στην Βοιωτία!

Μια άγρια συμμορία 13 τόμων με καλάσνικοφ, πιστόλια και όπλα έστησε ολόκληρη καλλιέργεια κάνναβης σε δύσβατη περιοχή της Βοιωτίας με σκοπό από τη συγκομιδή της κάνναβης από τα 10.100 δενδρύλλια της φυτείας, να βγάλουν κέρδος πάνω από 6.000.000 ευρώ.

Η Δίωξη Ναρκωτικών, μετά από έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν στοιχεία, δημιούργησε το προφίλ των εμπλεκομένων, προσδιόρισε τοπογραφικά και τελικά εντόπισε, σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα ΣτεφάνηςΒοιωτίας, εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε σημαντική έκταση.

Στο τελικό στάδιο της έρευνας και μετά από πολυήμερη και επί 24ώρου βάσεως επιτήρηση της περιοχής, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της φυτείας, η υποδομή διαμονής των εμπλεκομένων και εντοπίσθηκαν οι υπεύθυνοι καλλιεργητές, φύλακες και επιτηρητές της φυτείας, μέλη όλοι εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση φυτειών κάνναβης. Έτσι οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, από τη Δίωξη Ναρκωτικών και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 6 άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται 7 επιπλέον μέλη.

Συνολικά εκριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, πιστόλι, 5 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας. Μάλιστα σε κοντινό σημείο εντοπίσθηκε , φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών. Εξετάζεται το ενδεχόμενο συσχετίσεως των δύο φυτειών, λόγω της ανευρέσεώς τους στον ίδιο ημιορεινό όγκο. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

-10.100 δενδρύλλια κάνναβης,
-πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με 26 σφααίρες,
-πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια,
-5 κυνηγετικά όπλα,
-44 φυσίγγια,
-το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ,
-10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
-ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας,
-3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο,
-πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και
-είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών - καλλιεργητών της φυτείας.

Πηγή: protothema

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ζευγάρι ληστών τραυμάτισε ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στην Κέρκυρα!

Ιωάννινα: Πιάστηκε 18χρονος με μισό κιλό χασίς!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share