Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σάμος: Διάσωση 38 μεταναστών!

Ανοιχτά του νησιού...

13 Ιουνίου 2019 09:23
Σάμος: Διάσωση 38 μεταναστών!

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 38 αλλοδαπών προέβη το πρωί της Πέμπτης στη Σάμο, πλωτό σκάφος δύναμης της FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019».

Το πλωτό εντόπισε μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αρκετά μεγάλο αριθμό επιβαινόντων.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σάμου, ενώ προανάκριση διενεργεί το λιμενικό.

Τρομακτική διάσωση: Το φορείο γυρνούσε από τον αέρα μαζί με την 75χρονη! (Video)

Περίεργη εξέλιξη είχε η επιχείρηση διάσωσης μιας 75χρονης στο Φοίνιξ της Αριζόνα καθώς βρέθηκε για αρκετά λεπτά να στριφογυρίζει στον αέρα μέσα στο φορείο στο.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης όταν οι αρχές ειδοποιήθηκαν για μια γυναίκα που έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της σε μονοπάτι.

Οι διασώστες τοποθέτησαν την γυναίκα στο ειδικό φορείο που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις και το ελικόπτερο απογειώθηκε το φορείο όμως βρέθηκε να στριφογυρίζει στον αέρα χωρίς να σταματά.

Σύμφωνα με τον πιλότο του ελικοπτέρου το στριφογύρισμα προκλήθηκε επειδή έσπασε ένα δεύτερο σύρμα που κρατά ευθυγραμμισμένο το φορείο.

Ευτυχώς η περιδίνηση σταμάτησε όταν το ελικόπτερο ξεκίνησε την πτήση προς το νοσοκομείο, επιτρέποντας στους διασώστες να καταφέρουν τελικά να ανεβάσουν το φορείο.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε, πάντως, ότι η μοναδική επίπτωση για την 75χρονη ήταν μια έντονη αίσθηση ζάλης και ναυτίας.

74-year-old woman rescued from Piestewa Peak

WILD HELICOPTER RESCUE: It was a bit of a bumpy ride this morning when firefighters say a 74-year-old woman had to be flown off of Piestewa Peak after she suffered an injury while hiking. STORY: http://bit.ly/2WlfHIg

Posted by FOX 10 Phoenix on Tuesday, June 4, 2019
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share