Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κέρκυρα: Σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες!

Η φωτιά εξάπλωση στα διπλανά σπίτια!

12 Ιουνίου 2019 16:15
Κέρκυρα: Σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες!

Στάχτη έγινε ένα σπίτι στις Σιναράδες, της Βόρειας Κέρκυρας, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με τέσσερα οχήματα και δέκα πυροσβέστες, με αποτέλεσμα να αποτρέψουν έγκαιρα την εξάπλωση της πυρκαγιάς στα διπλανά σπίτια.

Τα αίτια της φωτιάς ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.

Θλίψη στη παγκόσμια μουσική: Καταστράφηκαν αυθεντικές ηχογραφήσεις ύστερα από μεγάλη φωτιά!

Πριν από 11 χρόνια, την 1η Ιουνίου 2008, η πυρκαγιά που ξέσπασε στα στούντιο της Universal στο Χόλιγουντ έγινε η πλέον μεγαλύτερη καταστροφή της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς. Σπάνιες ηχογραφήσεις, που μερικές εκ των οποίων δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, χάθηκαν για πάντα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 500.000 κομμάτια, που δημιουργήθηκαν από τη δεκαετία του ’40 έως και τον νέο αιώνα.

Το 2008, αφού ξέσπασε η πυρκαγιά, οι εκπρόσωποι της Universal είχαν δηλώσει ότι η πυρκαγιά είχε καταστρέψει μόνο την έκθεση του King Kong, αλλά και την αποθήκη με βίντεο από τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες από τη δεκαετία του ’20 και μετά. Αυτό που αποκαλύφθηκε τόσα χρόνια αργότερα είναι το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, δηλαδή το ότι η πυρκαγιά έφτασε και στο σημείο αποθήκευσης ηχογραφήσεων. Μια και οι ηχογραφήσεις ήταν και καλλιτεχνών εν ζωή, υπήρχε ανησυχία για τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών των οποίων τα κομμάτια χάθηκαν.

Η λίστα των καλλιτεχνών που δεν θα ακούσουμε τη φωνή τους σε νεότερα, «κρυφά» τραγούδια είναι μεγάλη: Judy Garland, Billie Holiday, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Chuck Berry, Etta James, αλλά και οι πρώτες ηχογραφήσεις της Aretha Franklin συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν.

Η μακρά λίστα συνεχίζεται με τα ονόματα των Ray Charles, B.B. King, Cher, Joni Mitchell, Elton John, Eric Clapton, Τhe Eagles, Aerosmith, Barry White, Sting, R.E.M., Janet Jackson, Guns N’ Roses, Mary J. Blige, No Doubt, Nine Inch Nails, Snoop Dogg, Nirvana, Beck, Sheryl Crow, και με ράπερς όπως Tupac Shakur, Eminem και 50 Cent.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον οι αρχικές ηχογραφήσεις δεν υπάρχουν πια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν υψηλής ποιότητας επανεκδόσεις των τραγουδιών που καταστράφηκαν. Φυσικά, τραγούδια που παρέμεναν ακυκλοφόρητα δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να τα ακούσουμε.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share