Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Συναγερμός στο αεροδρόμιο "Μακεδονία": Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση!

Τι συνέβη;

10 Ιουνίου 2019 12:44
Συναγερμός στο αεροδρόμιο

Αεροσκάφος που αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη για το Κίεβο της Ουκρανίας επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και λίγο πριν από τις 12:00 έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω προβλήματος που δήλωσε ο πιλότος λίγο μετά την απογείωσή του.

Η πτήση ELB 202 της εταιρείας αναχώρησε στις 11:03 το πρωί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»και, όπως ανέφερε στο etnnos.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας της FRAPORT, Γιάννης Παπάζογλου, λίγα λεπτά αργότερα ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου πως επιθυμεί την επιστροφή του. «Όλος ο μηχανισμός του αεροδρομίου ενεργοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε ανάλογες περιπτώσεις και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, χωρίς πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Παπάζογλου.

Συναγερμός στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία': Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος έκανε για αρκετή ώρα κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πριν από την προσγείωσή του, ενώ για όση ώρα διαρκούσε η κατάσταση επιφυλακής «πάγωσαν» άλλες πτήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις προγραμματισμένων αφίξεων και αναχωρήσεων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Γυναίκα κουβαλόυσε παράνομο μόσχευμα κρυμμένο στις αποσκευές της!

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Γυναίκα κουβαλόυσε παράνομο μόσχευμα κρυμμένο στις αποσκευές της!

Ανθρώπινα κύτταρα που προορίζονταν για παράνομο εμπόριο οργάνων και ιστών εντοπίσηκε το τελωνείο του αεροδρομίου «Μακεδονία» κατά τη διενέργεια ελέγχου των αποσκευών σε πτήση από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη!
Οι υπάλληλοι εντόπισαν μέσα στις αποσκευές μιας γυναίκας μία ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, εντός της οποίας βρέθηκε σκληροκερατοειδικός δακτύλιος

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Γυναίκα κουβαλόυσε παράνομο μόσχευμα κρυμμένο στις αποσκευές της!

Να σας θυμήσουμε την Απίστευτη πρόταση γάμου στο αεροδρόμιο της Λάρνακας!

Το παράνομο μόσχευμα ήταν αποστειρωμένο. Όπως ισχυρίστηκε η γυναίκα στις αρχές πίστευε ότι μετέφερε φάρμακα.

Οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεσή του, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν συγκεκριμένα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν το μόσχευμα, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση αυτή.

Φιλιππίνες: Βρήκαν σε αποσκευές 1.500 χελωνάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία!

Φιλιππίνες: Βρήκαν σε αποσκευές 1.500 χελωνάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία!

Τα ζώα άφησε πίσω του ένας Φιλιππινέζος επιβάτης.
Στην κατάσχεση πάνω από 1.500 χελωνών, που ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία και κρυμμένες σε αποσκευές, προχώρησε η αστυνομία των Φιλιππίνων στο αεροδρόμιο της Μανίλας.

Όπως αναφέρει το BBC, εάν είχαν πωληθεί, θα μπορούσαν να είχαν «πιάσει» πάνω από 4,5 εκατομμύρια πέσος (πάνω από 86.630 δολάρια). Θεωρείται πως εγκαταλείφθηκαν προκειμένου ο κάτοχός τους να αποφύγει τις αυστηρές ποινές για λαθρεμπόριο/ παράνομη διακίνηση άγριων ζώων (φυλάκιση μέχρι δύο ετών, πρόστιμο μέχρι 200.000 πέσος).

Συνολικά, 1.529 χελωνάκια διαφορετικών ειδών βρέθηκαν σε τέσσερις αποσκευές στον χώρο αφίξεων του Διεθνούς Αεροδρομίου Νινόι Ακουΐνο την Κυριακή. Κάποια από αυτά ανήκαν σε προστατευόμενα είδη.

Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή, τα ερπετά άφησε πίσω του ένας Φιλιππινέζος επιβάτης ο οποίος επέβαινε σε πτήση της Philippine Airlines από το Χονγκ Κονγκ.

undefined

Τα ζώα παραδόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία προστασίας άγριας ζωής.

Συχνά οι χελώνες κρατούνται ως κατοικίδια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο «παραδοσιακής» ιατρικής, ενώ σε κάποια τμήματα της Ασίας, καταναλώνονται ως «λιχουδιά».

Το κρέας τους θεωρείται από κάποιους αφροδισιακό, ενώ τα κόκαλα αλέθονται για να χρησιμοποιηθούν ως σκόνη σε εφαρμογές ιατρικού χαρακτήρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share