Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όλυμπος: Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης αθλητή

Τι συνέβη;

9 Ιουνίου 2019 17:33
Όλυμπος:  Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης αθλητή

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης 46ρονου στον Όλυμπο, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι στο ρέμα Ορλιάς, στο σημείο Κόκκινος Βράχος, στην περιοχή του Δίον Πιερίας.

Ο 46χρονος επρόκειτο να πάρει μέρος στο μαραθώνιο Ολύμπου και γι’ αυτό το λόγο προπονούνταν στο βουνό. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης γλίστρησε, βγήκε από το μονοπάτι και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του.


Δεν έχασε τις αισθήσεις του, ωστόσο, ένοιωθε ζαλάδες, με αποτέλεσμα φίλοι του, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με τον 46ρονο, να ειδοποιήσουν με κινητό τηλέφωνο την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο έφτασε άμεσα εντεκαμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και οργανώθηκε επιχείρηση, ώστε ο τραυματίας να μεταφερθεί σε σημείο που θα τον παραλάβει για το νοσοκομείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όλυμπος: Ορειβάτης από την Βουλγαρία έχει τραυματιστεί!

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο καθώς ορειβάτης από την Βουλγαρία έχει τραυματιστεί και δεν μπορώ να μετακινηθεί μόνος του!

Πρόκειται για έναν 25χρονο ορειβάτη από τη Βουλγαρία. Ο συναγερμός σήμανε γιατί ο 25χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, στη θέση «Κοφτό» στον Ολυμπο, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στα social media η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Συναγερμός στην Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης ζευγαριού στο φαράγγι του Αμπά!

Ζευγάρι που περπατούσε στο φαράγγι του Αμπά νότια του Ηρακλείου στην Κρήτη κάλεσε σε βοήθεια το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η κοπέλα στραμπούλιξε το πόδι της λίγη ώρα αφού το ζευγάρι είχε ξεκινήσει την περιήγηση του στο φαράγγι νότια του Ηρακλείου Κρήτης. Αμεσα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που εντόπισε την κοπέλα και την μετέφερε σε σημείο από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Αμπάς είναι ένα μεγάλο και τεχνικά απαιτητικό φαράγγι στην Κρήτη, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο μια 30χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο σημείο, όταν έπεσε από ύψος 65 μέτρων.

Το φαράγγι Αμπάς στο Ηράκλειο Κρήτης

Το φαράγγι του Αμπά σχηματίζεται περίπου 53χλμ νότια του Ηρακλείου Κρήτης, στα άγρια Αστερούσια Όρη. Ο ποταμός Μουσούλης που το διαρρέει το χειμώνα συγκεντρώνει τα νερά από τις πηγές του οροπεδίου των Παρανύμφων και του Αμυγδάλου και τα μεταφέρει στην παραλία των Τριών Εκκλησιών.

Φημισμένο λόγω του εντυπωσιακού καταρράκτη ύψους 140μ., που είναι και ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος στην Κρήτη και συγκεντρώνει ουσιαστικά τα νερά της λεκάνης των χωριών Αμύγδαλος και Παράνυμφοι.

Η ονομασία του, «Αμπάς», προέρχεται από το λατινικό αββάς (δηλ. ιερέας) από κάποιον από τους πολλούς ασκητές που έβρισκαν καταφύγιο στα Αστερούσια σε παλαιότερες εποχές.

Στα απότομα βράχια του φαραγγιού στην Κρήτη φιλοξενείται ο μεγαλύτερος αριθμός αρπακτικών στην Ελλάδα.

Tραγωδία στην Κρήτη: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έπεσε από οικοδομή!

Μια τραγωδία σημειώθηκε στην Κρήτη όταν ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έπεσε από την οικοδομή που εργαζόταν.

Ο 60χρονος Δημήτρης Γιαννακουδάκης ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στον Κρουσώνα και όλοι τον φώναζαν «Σαραβάκο».

Ο άτυχος άνδρας την ώρα που εργαζόταν έχασε την ισορροπία του κι έπεσε από ύψος 7 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα και τελικά να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου αναμένεται να τον αποχαιρετήσουν σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Κρουσώνα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ιωάννινα: Στην Τύμφη διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου!

Δραματική διάσωση ψαράδων που κινδύνεψαν από καρχαρίες! (Video)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share