Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Ηλικιωμένη παγίδευσε απατεώνα στη Λιβαδειά!

Πραγματικά είχε τεράστια τόλμη!

7 Ιουνίου 2019 12:37
Απίστευτο: Ηλικιωμένη παγίδευσε απατεώνα στη Λιβαδειά!

Απίστευτη είναι η είδηση που είχε απίστευτη τόλμη για την ηλικία της! Ηλικιωμένη παγίδευσε απατεώνα στη Λιβαδειά!

Στο σημείο συνάντησης εμφανίστηκε για να παραλάβει τα χρήματα ένας 61χρονος αλλοδαπός, μέλος της σπείρας των απατεώνων που, μόνο μέσα σε λίγες ώρες το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης, είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν τουλάχιστον έξι πολίτες σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς!

Ωστόσο, κανείς δεν «τσίμπησε» το δόλωμα. Μόλις παρέλαβε τα προσημειώμενα χρήματα, συνελήφθη.

Καλά διαβασμένη, αλλά και πολύ ψύχραιμη, αποδείχθηκε μια ηλικιωμένη κάτοικος της Λιβαδειάς, όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο που είπε ότι το παιδί της είχε προκαλέσει το τροχαίο και χρειαζόταν 5.000 ευρώ για να αποφύγει τις συνέπειες. Έτσι, έκλεiσε ραντεβού, δήθεν για να παραδώσει τα χρήματα, αλλά ενημέρωσε αστυνομικούς της Ασφαλείας.

Στην κατοχή του 61χρονου, που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς κατηγορούμενος για απόπειρες απάτης κατά συρροή, βρέθηκε ένα κινητό για το οποίο ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών, ώστε να εντοπιστούν οι συνεργοί του αλλά και τυχόν άλλα θύματα. Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας, πότε ένας άνδρας και πότε μια γυναίκα, τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους, προσποιούνταν ότι είναι τα παιδιά τους που δήθεν είχαν εμπλακεί σε τροχαία ή ότι είναι γιατροί νοσοκομείων όπου τάχα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα και απαιτούσαν διάφορα ποσά για την αποκατάσταση των τραυμάτων τους.

Συναγερμός στη Λιβαδειά: Τοξικομανής λήστεψε μαθητή έξω από σχολείο!

Στιγμές τρόμου έζησε ένα ανήλικο παιδί όταν πήγε να πάρει τον μικρό του αδελφό από το Δημοτικό σχολείο της Λιβαδειάς, αλλά βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα νεαρό σεσημασμένο χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος τον ακινητοποίησε με την απειλή μαχαιριού για να τον ληστέψει!

Το ανησυχητικό περιστατικό συνέβη μέρα- μεσημέρι, όταν ο 23χρονος πλησίασε αθόρυβα τον ανυποψίαστο 15χρονο μαθητή, του έδειξε το μαχαίρι και του ζήτησε χρήματα και το κινητό του.

Ο ανήλικος φέρεται να αντέδρασε, αλλά αυτό δεν του κόστισε, καθώς ο δράστης άρπαξε το κινητό του και έφυγε τρέχοντας, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Ο 15χρονος ειδοποίησε την Αστυνομία δίνοντας σαφή περιγραφή του ληστή και αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα ο 23χρονος να εντοπιστεί λίγο αργότερα και να συλληφθεί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share