Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Καστοριά!

Ακολούθησαν δύο ακόμα δονήσεις!

1 Ιουνίου 2019 09:04
Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Καστοριά!

«Μπαράζ» σεισμικών δονήσεων ταρακούνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα τη Καστοριά.

Ο μεγαλύτερος από τους σεισμούς αυτούς ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 06:26 το πρωί, στο αλβανικό έδαφος, 47 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ακολούθησε σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ επίσης επί αλβανικού εδάφους αυτή τη φορά, στις 06:32, με επίκεντρο 39 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας.

Ένα λεπτό αργότερα, νέα δόνηση με το ίδιο μέγεθος, 4,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε 38 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Καστοριάς, ενώ το «μπαράζ» σεισμών ολοκληρώθηκε στις 06:52 με σεισμό μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, 44 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Καστοριάς.

Από τους σεισμούς δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στις ελληνικές περιοχές.

Σεισμός 6,6 ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ - Φόβοι για τσουνάμι!

Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά των ακτών του Ελ Σαλβαδόρτης Λατινικής Αμερικής, στον Ειρηνικό Ωκεανό το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS, ο σεισμός εκδηλώθηκε στις 12:03 ώρα Ελλάδος με το εστιακό του βάθος να εντοπίζεται στα 65 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ και ανοιχτά της παραλιακής πόλης Λα Λιμπερτάδ.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης εκκενώνονται παράκτιες περιοχές υπό τον φόβο τσουνάμι κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστοσό από επίσημες πηγές.

Το Αμερικάνικο Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι δεν έχει εκδώσει καμία προειδοποίηση σχετικά με απειλή τσουνάμι στα δυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ζάκυνθος: Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ!

Σεισμός 4,2 στην Κω!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share