Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός στην Ρόδο: Η διαθήκη του 1.400.000 ευρώ έκρυβε εκπλήξεις – Οι υποψήφιοι κληρονόμοι έμειναν "κάγκελο"!

Απίστευτο!

30 Μαΐου 2019 09:16
Χαμός στην Ρόδο: Η διαθήκη του 1.400.000 ευρώ έκρυβε εκπλήξεις – Οι υποψήφιοι κληρονόμοι έμειναν

Ρόδος: Έμαθαν τι έγραφε η διαθήκη και έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Η περιουσία πήγε σε ένα πρόσωπο έκπληξη και κάπου εκεί άρχισαν οι αντιδράσεις…

Για απόπειρα ιδιοποίησης περιουσίας μίας 92χρονης, η αξία της οποίας ξεπερνά το 1.400.000 ευρώ, κατηγορείται 59χρονη, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 59χρονη φέρεται να επιχείρησε να ιδιοποιηθεί την εν λόγω περιουσία χρησιμοποιώντας πλαστή διαθήκη με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικά οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας εναντίον της και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ο 80χρονος (τότε) ξάδελφος της θανούσης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της συγγενούς του, αλλά και την τιμωρία – όπως τονίζει- της 59χρονης για την πλαστογραφία της διαθήκης! Η αγωγή για τη διαθήκη

Όπως αναφέρουν στην αγωγή τους οι συγγενείς, ο 80χρονος ξάδελφος και η κόρη του, είναι οι μοναδικοί εν ζωή κληρονόμοι, καθώς η θανούσα ήταν άκληρη, δεν είχε ποτέ παντρευτεί και εκτός από τη δική της περιουσία είχε κληρονομήσει και τις δύο αδελφές της, οι οποίες επίσης ήταν ανύπαντρες.

Ο 80χρονος υποστηρίζει πως η 59χρονη με δολοπλοκίες και συκοφαντίες κατάφερε να απομακρύνει τη θανούσα από τους υπολοίπους φίλους και συγγενείς και να την έχει «υπό την προστασία της» έως το θάνατό της. Ένας θάνατος με πολλά ερωτηματικά για τα αίτια και τις συνθήκες του, και για τα οποία ο 80χρονος έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια της εισαγγελίας ώστε να απαντηθούν.

Μετά το θάνατο της ηλικιωμένης, η 59χρονη εμφανίστηκε – σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή- ως μοναδική κληρονόμος όλης της περιουσίας της 92χρονης (σπίτια σε Ρόδο και Αθήνα αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς άνω των 400.000 ευρώ) με μία ιδιόγραφη διαθήκη η οποία φέρεται να συντάχθηκε από τη θανούσα το 2007.

Χρονική περίοδο κατά την οποία όμως η θανούσα όχι μόνο δεν γνώριζε την 59χρονη, αλλά το διάστημα εκείνο παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί από το δικηγόρο της για τη σύναψη διαθήκης, εκείνη αρνιόταν πεισματικά.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, στην ίδια αγωγή γίνεται εκτενής αναφορά στην ίδια τη διαθήκη η οποία έχει συνταχθεί σε πρόχειρο χαρτί, με γραφικό χαρακτήρα, σύνταξη και γλώσσα (η θανούσα χρησιμοποιούσε καθαρεύουσα) τελείως διαφορετικό από αυτό της ηλικιωμένης γυναίκας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ντροπή πτήσης»: Το νέο κίνημα που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Εύρωπη!

Τραγωδία στη Χιλή: Αεροπλάνο έπεσε σε σπίτι!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share