Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: «Υπηρεσιακό αδιέξοδο» στα τμήματα της πόλης!

Αυτό υποστηρίζουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι!

29 Μαΐου 2019 22:43
Θεσσαλονίκη: «Υπηρεσιακό αδιέξοδο» στα τμήματα της πόλης!

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι υπάρχει «υπηρεσιακό αδιέξοδο» στα τμήματα της πόλης! Στο ΑΤ Λευκού Πύργου οφείλονται 3.000 ρεπό!

Για «υπηρεσιακό αδιέξοδο» στο οποίο έχουν περιέλθει τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης, η οποία καταγγέλλει παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

«Οι καθημερινές απαιτήσεις των μέτρων τάξης ξεπερνούν την υπάρχουσα δύναμη των αστυνομικών τμημάτων» και «μετατρέπουν την έκδοση υπηρεσίας σε άλυτο γρίφο», αναφέρεται σε ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται χαρακτηριστικά η περίπτωση του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου, όπου στο προσωπικό που υπηρετεί σ' αυτό καταγγέλλεται πως οφείλονται συνολικά 3.000 ημερήσιες αναπαύσεις.

«Αν σε όλα αυτά προστεθεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, η οποία θα επιβάλλει την χορήγηση των καλοκαιρινών αδειών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι εύλογο ότι το πρόβλημα σε λίγες ημέρες θα γιγαντωθεί» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

Τα παραπάνω ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο ανοιχτής συνεδρίασης που πραγματοποίησε η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που για «συμβολικούς και ουσιαστικούς» λόγους έγινε στους χώρους τους αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε από τη διοίκηση της Ένωσης η ανάγκη ανακατανομής του προσωπικού και διακοπής όλων των αποσπάσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει υπηρεσιακών κριτηρίων, όπως επίσης η απεμπλοκή δυνάμεων από τη φύλαξη ευπαθών στόχων όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

ΠΟΕΔΗΝ: Κατάληψη αστέγων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη!

Κατάληψη αστέγων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη έχουν κάνει οι άστεγοι! Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ;

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι το ΑΧΕΠΑ που είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, έχει κατακλυσθεί από αστέγους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το ΑΧΕΠΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΧΕΠΑ, αναφέρει: «Το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, έχει κατακλυσθεί από αστέγους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Παρότι την αναδείξαμε πολλές φορές φαίνεται ότι της Διοίκησης «δεν ιδρώνει το αυτί».

Τις ακαθαρσίες τους (κόπρανα, ούρα, αποφάγια) τα συναντάς παντού στους διαδρόμους ειδικά στα υπόγεια του Νοσοκομείου, όπου στεγάζονται και υπηρεσίες. Τα στρώματα και οι κουβέρτες παραμένουν εκεί όλη την ημέρα για να υποδεχθούν το βράδυ τους αστέγους.

Τα νοσοκομεία δεν είναι χώροι τα οποία μπορούν με όλο το ρουχισμό να φιλοξενούν αστέγους, οι οποίοι αφοδεύουν, ουρούν, τρώνε στους διαδρόμους των κλινικών. Μετά αναρωτιούνται γιατί έχουμε 1627 θανάτους κατ’ έτος από Νοσοκομειακές Λοιμώξεις. Εάν η Διοίκηση θέλει να στεγάσει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, να αναζητήσει Προνοιακή Μονάδα στη Θεσσαλονίκη. Το μείζον αυτό ζήτημα Υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του Νοσοκομείου, η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ τα αντιμετωπίζει με «σύγχρονη Διοικητική μέθοδο». Αναρτήθηκαν ανακοινώσεις που είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτες».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share