Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ηράκλειο: 17 χρονος έπαθε ανακοπή την ώρα που έκανε ποδήλατο!

Τώρα βρίσκεται στην εντατική...

26 Μαΐου 2019 16:26
Ηράκλειο: 17 χρονος έπαθε ανακοπή την ώρα που έκανε ποδήλατο!

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην παραλιακή του Ηρακλείου όταν ένας ανήλικος κι ενώ έκανε ποδήλατο, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με το ekriti.gr το συμβάν σημειώθηκε στη μία περίπου το μεσημέρι.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα γιατρός και διασώστες να καταφέρουν να επαναφέρουν τον 17χρονο στη ζωή.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Φανουργιάκη, ο νεαρός υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ηράκλειο: Έλυσε τη σιωπή του ο πατέρας του 16χρονου που πέθανε από ηλεκτροπληξία!

Ο πατέρας του 16χρονου Φίλιππου περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του γιου του, που πέθανε από ηλεκτροπληξία στο Ηράκλειο.

Ο άνθρωπος που βρήκε πρώτος νεκρό το 16χρονο, ο πατέρας του.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr: «Ο γιος μου δεν προσπάθησε να αλλάξει κάποια λάμπα. Το μόνο που έκανε ήταν να ανάψει το λαμπατέρ που βρισκόταν στο γραφείο του. Όπως θα μπορούσε να κάνει ο καθένας μας».


Ο πατέρας του άτυχου Φιλίππου ανέφερε, επίσης, ότι ο πρώτος όροφος του σπιτιού – όπου και έλαβε χώρα η τραγωδία – είναι ανακαινισμένος και όπως είναι φυσικό, διαθέτει καινούριο πίνακα ρεύματος, αλλά και ρελέ (αντιηλεκτροπληξιακό διακόπτη).

Αυτή είναι και η βασικότερη απορία του πατέρα του 16χρονου, αναφορικά με το δυστύχημα: Γιατί δεν “έπεσε” το ρελέ, προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία; Τις σχετικές απαντήσεις, πάντως, αναμένεται να δώσει η αστυνομική έρευνα.

Θλίψη στο Ηράκλειο: Ένα γυμνό καλώδιο σκότωσε τον 16χρονο Φίλιππο! Ξεψύχησε μπροστά στους γονείς του!

Δάκρυα στο Ηράκλειο για τον 16χρονο Φίλιππο. Το παιδί υπέστη ηλεκτροπληξία και άφησε την τελευταία του πνοή...

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες ένα 16χρονο αγόρι από ηλεκτροπληξία, το οποίο βρέθηκε σε ιδιωτικό του χώρο στην περιοχή της Θερίσου στο Ηράκλειο, με την είδηση να έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, o μικρός Φίλιππος προσπαθούσε ή κάτι να φτιάξει ή να αλλάξει λάμπα σε φωτιστικό, όταν κάποια στιγμή υπέστη ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή, ντύνοντας στα μαύρα την οικογένειά του.

Το ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε το κορμί του ανήλικου παιδιού, με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Συγκλονισμένοι οι γονείς του, μέσα στον τρόμο και το δράμα που ζούσαν, μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί. ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως ήταν αργά πολύ για το άτυχο αγόρι.

Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας

Το ρολόι έδειχνε 15:02 χθες το μεσημέρι, όταν ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για το περιστατικό. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο επιχείρησε να επαναφέρει το παιδί, χωρίς αυτό τελικά να έχει θετικό αποτέλεσμα.

Κατόπιν, παρέλαβαν τον 16χρονο και τον μετέφεραν στα ΤΕΠ του Βενιζελείου. Από την πρώτη στιγμή γιατροί και διασώστες έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να επαναφέρουν το 16χρονο αγόρι και να το κρατήσουν στη ζωή. Όμως, δυστυχώς, το παιδί είχε χάσει τη ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς του.

«Η Μονάδα Ταχείας Επέμβασης, μαζί με το πλήρωμα και τον γιατρό, έφτασε μετά από δύο λεπτά στο σημείο. Ακολούθως έσπευσε και το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, επιληφθήκαμε σε ένα περιστατικό με θύμα ένα νέο άνθρωπο 16 ετών. Βρισκόταν σε ανακοπή, με εμφανή στον χώρο τα σημάδια ότι η ανακοπή του είχε προέλθει από ηλεκτροπληξία. Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες από τα πληρώματά μας και τον γιατρό, με σκοπό να τον επαναφέρουν με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Λίγο αργότερα, τον παραλάβαμε και τον μεταφέραμε στο εφημερεύον νοσοκομείο», είπε ο συντονιστής πληρωμάτων του ΕΚΑΒ Γιάννης Ζαφειρίου.

Στο σημείο όπου το ανήλικο παιδί έχασε τη ζωή του έσπευσαν άνδρες του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, που διενεργούν προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραγικού αυτού περιστατικού.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Η ασύλληπτη αυτή τραγωδία, όπως είναι φυσικό, συγκλονίζει από χθες το μεσημέρι όλη την Κρήτη. Ο 16χρονος βρέθηκε σε ένα χώρο όπου υπήρχαν καλώδια και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν να ήταν σπουδαστής συναφούς αντικειμένου. Όμως πια δεν είναι στη ζωή…

Γονείς, συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους, ο αγαπημένος τους Φίλιππος, δεν είναι πια κοντά τους και ότι έφυγε από τη ζωή έτσι ξαφνικά και αναπάντεχα σε τόσο μικρή ηλικία, με τους ίδιους να καλούνται τώρα να του απευθύνουν το στερνό αντίο…

Πριν πέντε χρόνια άλλο ένα περιστατικό

Ο θάνατος του Φίλιππου ξύπνησε μνήμες από άλλο ένα περιστατικό ηλεκτροπληξίας που είχε συμβεί προ ετών σε ανήλικο. Ήταν Αύγουστος του 2014, όταν ανήμερα των γενεθλίων του έμελλε η μοίρα να παίξει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι σε ένα 17χρονο από την Κρήτη, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία σε ξενοδοχείο στην περιοχή Χρυσόστομο των Καλών Λιμένων.

Ο νεαρός – γιος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου – χτυπήθηκε από ρεύμα ενώ βοηθούσε τον πατέρα του να αποσυνδέσουν τις στερεοφωνικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στο μπαρ της πισίνας του ξενοδοχείου. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το παιδί κεραυνοβολήθηκε, ενώ ακούστηκαν οι φωνές του πατέρα του, που καλούσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο νεαρός υπέστη ανακοπή πριν φτάσει το ασθενοφόρο, ωστόσο επανήλθε χάρη στη βοήθεια γιατρών που διέμεναν στο ξενοδοχείο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share