Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εικόνες καταστροφής στην Ηλεία: Οι σεισμοί διέλυσαν το νεκροταφείο της Ανδραβίδας!

Δείτε εδώ!

23 Μαΐου 2019 13:59
Εικόνες καταστροφής στην Ηλεία: Οι σεισμοί διέλυσαν το νεκροταφείο της Ανδραβίδας!

Οι σεισμοί που έχουν γίνει στην περιοχή της Ηλείας έχουν προκαλέσει τον πανικό στους κατοίκους της πόλης και οι εικόνες καταστροφής έρχονται σιγά σιγά στο φως.. Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από το νεκροταφείο της Ανδραβίδας που το διέλυσε ο σεισμός.

Ο σεισμός -που έπληξε την περιοχή την Τρίτη- έσπασε μάρμαρα τάφων, γκρέμισε σταυρούς και καντήλια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσε ρήγματα ακόμη και στα καλύμματα των θαλάμων που «κρύβουν» τους τάφους, δίνοντας την εικόνα ότι οι νεκροί… ξύπνησαν.

Σύμφωνα με το ililiave.gr, η είδηση αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν στο νεκροταφείο Ανδραβίδας για να διαπιστώσουν αν οι τάφοι των οικείων τους προσώπων είχαν καταστραφεί.

Δεκάδες τάφοι χτυπήθηκαν από τον σεισμό

Το μέγεθος των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο. Παρά ταύτα, οι σεισμογράφοι φανέρωσαν ότι το επίκεντρο του σεισμού στην Ανδραβίδα ήταν σχεδόν ακριβώς κάτω από την περιοχή του νεκροταφείου.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στο ilialive ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκληθεί ζημιές -από άλλους σεισμούς- σε 5 με 6 τάφους .

Μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ, ωστόσο, σχεδόν οι μισοί τάφοι στο νεκροταφείο επλήγησαν.

Μαρμαράδες έπιασαν δουλειά στο νεκροταφείο
Στο νεκροταφείο Ανδραβίδας, μετά από αιτήματα συγγενών, έχουν ήδη πιάσει δουλειά Μαρμαράδες, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ενας εξ αυτών, ο Γρηγόρης Καπράλος, είπε στο ilialive: «Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Συνεχώς κουνάει. Ο κόσμος τρομάζει με το “μπαμ”. Στο νεκροταφείο υπάρχουν πολλές ζημιές. Ολα έγιναν με τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ».

Από την πλευρά της, η Ευδοκία Μυλωνάκη, τόνισε: «Είναι καταστροφή αυτό που συμβαίνει. Έχουμε μια γιαγιά 99 χρονών και μας λέει πως δεν θυμάται ποτέ τέτοιο πράγμα. Αλλά και το 2008 με το μεγάλο σεισμό της Ανδραβίδας δεν ήταν τέτοιο πράγμα. Είχαμε ζημιές αλλά όχι όπως τώρα».

Σας αφορά: Σε ποιές περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο;

Κλειστά παραμένουν σήμερα και αύριο σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ηλείας μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα των ημερών.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε τρεις δήμους της Ηλείας, μετά το σεισμό των 4,4 ρίχτερ στην Ανδραβίδα, το μεσημέρι της Τρίτης.

Συγκεκριμένα όλα τα σχολεία στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας.

Όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, σήμερα κλιμάκιο μηχανικών από τη γενική διεύθυνση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών του υπουργείου Υποδομών θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.

Ακόμη, σύμφωνα με την περιφέρεια, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου συζητήθηκε και το ζήτημα των μαθητών που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται εξαιτίας των σεισμών και ως εκ τούτου εξετάζεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εκείνο το οποίο τόνισα στους κατοίκους είναι ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή και οι πιθανότητες να εξελιχθεί το φαινόμενο αρνητικά είναι πάρα πολύ μικρές».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share