Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φοβερό:Το πρώτο καταδυτικό πάρκο βρίσκεται στην Αρκαδία! (Video)

Εντυπωσιακές εικόνες....

22 Μαΐου 2019 13:13
Φοβερό:Το πρώτο καταδυτικό πάρκο βρίσκεται στην Αρκαδία! (Video)

Το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα, θεσμοθετείται με βάση την κείμενη νομοθεσία. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) οριοθετείται θαλάσσια περιοχή στα διοικητικά όρια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για τη λειτουργία καταδυτικού πάρκου και τη χωροθέτηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, με την ΚΥΑ χαρακτηρίζεται ως καταδυτικό πάρκο θαλάσσια περιοχή έκτασης 1.704 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Όρμο Τυρού, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την πραγματοποίηση καταδύσεων αναψυχής. Η διαχείριση του καταδυτικού πάρκου παραχωρείται σε φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η οριοθέτηση της περιοχής ως επισκέψιμου υποβρύχιου χώρου αναψυχής προσθέτει μια εναλλακτική νότα στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, με τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου πόλου έλξης που ενισχύει και διευρύνει την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δημιουργούν το πρώτο πάρκο σκύλων!

Ένα κατάλληλα διαμορφωμένο πάρκο, όπου οι ιδιοκτήτες σκύλων θα έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν καθημερινά βόλτα τα κατοικίδια τους,θα δημιουργήσει το επόμενο διάστημα η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, το πρώτο πάρκο σκύλων θα δημιουργηθεί στη δημοτική ενότητα Πεύκων, καθώς εκεί δραστηριοποιείται έντονα φιλοζωική οργάνωση που βοηθά τον δήμο στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα.

«Θελήσαμε να επιβραβεύσουμε τη συγκεκριμένη φιλοζωική, δημιουργώντας στην περιοχή των Πεύκων ένα πάρκο, όπου θα εκτονώνονται τα δεσποζόμενα ζώα. Είναι το πρώτο πάρκο που θα κατασκευάσουμε στο δήμο και θα ακολουθήσει η Νεάπολη καθώς στο πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη υπάρχουν ελεύθεροι χώροι. Το επόμενο διάστημα θα κατασκευαστούν ανάλογα πάρκα στις υπόλοιπες ενότητες» πρόσθεσε.

Και όμως προσέλαβαν πέντε λαμπραντόρ σε βρετανικό πανεπιστήμιο για να βοηθούν τους φοιτητές!

Πέντε σκύλοι λαμπραντόρ «προσελήφθησαν» στο πανεπιστήμιο Middlesex της Βρετανίας για να βοηθούν τους φοιτητές να διαχειρίζονται το στρες των εξετάσεων και να στηρίζουν εκείνους που εξαιτίας του άγχους τους κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Όλοι οι σκύλοι εκπαιδεύτηκαν ειδικά και πέρασαν από «αυστηρή αξιολόγηση για να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν την κατάλληλη ιδιοσυγκρασία.

Τον περασμένο μήνα ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ σερ Άντονι Σέλντον υποστήριξε τη χρήση σκύλων ως έναν τρόπο μείωσης του στρες στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

«Η γρηγορότερη και μεγαλύτερη επιτυχία που μπορούμε να έχουμε για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και για να αισθανθούν ασφαλή τα παιδιά είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένας σκύλος σε κάθε σχολείο της χώρας» είπε ο σερ Άντονι.

Αδιανόητο: Σκύλος έπεσε από παράθυρο και καρφώθηκε σε στύλο φωτισμού!

Ο σκύλος που έπεσε από τον τέταρτο όροφο και καρφώθηκε σε στύλο φωτισμού, στο Νιου Τζέρσι, σαν από θαύμα επέζησε!

Όπως αναφέρει η New York Post, το σκυλί ήταν μόνο του σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου στο Νιου Τζέρσι την Κυριακή, όταν για άγνωστο λόγο πήδηξε από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να καρφωθεί στην κορυφή στύλου φωτισμού.


Το άκρο του στύλου τρύπησε το δεξί μπροστινό πόδι του σκύλου, ο οποίος βρέθηκε να κρέμεται σε ύψος περίπου 6 μέτρων.

Στο σημείο κλήθηκε η πυροσβεστική, που χρησιμοποίησε όχημα με σκάλα για να απεγκλωβίσει τον σκύλο και να τον μεταφέρει στο κτηνιατρείο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μια θερμή πηγή στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Wonderland Eurasia: Ένα τεράστιο θεματικό πάρκο άνοιξε στην Τουρκία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share