Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία: Πέθανε ο 25χρονος ορειβάτης που τραυματίστηκε στον Όλυμπο!

Τραγικός επίλογος!

21 Μαΐου 2019 17:55
Τραγωδία: Πέθανε ο 25χρονος ορειβάτης που τραυματίστηκε στον Όλυμπο!

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε ο 25χρονος ορειβάτης από τη Βουλγαρία που είχε τραυματιστεί χτες στον Όλυμπο και διακομίσθηκε με ελικόπτερο του στρατού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Τάσος Σπανός, ταυτοποιήθηκε η ταυτότητά του και ενημερώθηκε το προξενείο της Βουλγαρίας, ενώ η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, προκειμένου να γίνει η νεκροψία.

Ο νεαρός άντρας είχε μεταφερθεί από άλλους ορειβάτες στο καταφύγιο «Ζολώτα», μετά τον τραυματισμό του και τον εγκλωβισμό του στη θέση «Κοφτό», σε υψόμετρο 2.300 μέτρων.

Στο ίδιο καταφύγιο είχε βρεθεί και δεύτερος τραυματισμένος ορειβάτης, αμερικανικής καταγωγής και αμφότεροι μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γεννηματάς».

Απίστευτο: Ορειβάτης καταγράφει την στιγμή της πτώσης του!

Απίστευτες εικόνες θα δείτε στο παρακάτω βίντεο όταν ορειβάτης καταγράφει με κάμερα την πτώσητου σε βράχια! Ο 26χρονος Κάιλ Γουόκερ επιχειρούσε ανάβαση σε πλαγιά στο Boulder Flatirons όταν έχασε τη λαβή του με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος περίπου 20 μέτρων.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που κατέγραψε τη στιγμή που ένας ορειβάτης έπεσε στο κενό κατά τη διάρκεια ανάβασης στο Κολοράντο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο 26χρονος μετά την απώλεια της λαβής του χτυπάει για αρκετά δευτερόλεπτα πάνω σε βράχια μέχρι να σταματήσει τελικά η πτώση του.

Ο Γουόκερ, πάντως, αποδείχθηκε τυχερός καθώς επέζησε παρά τα σοβαρά τραύματα που υπέστη και ήδη έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 26χρονος υπέστη διάτρηση πνεύμονα, κατάγματα στους καρπούς, σε οχτώ πλευρά αλλά και στη λεκάνη του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το ατύχημα συνέβη όταν προσπάθησε να κάνει ένα τελευταίο άλμα για να φτάσει σε ένα σημείο για να ξεκουραστεί αλλά δεν τα κάταφερε.

Όσο για την πτώση του είπε ότι «είχα αποδεχθεί ότι θα πεθάνω και γι' αυτό δεν προσπάθησα να πιαστώ από κάπου και απλά αφέθηκα να πέσω».

Δείτε το βίντεο:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share