Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Και τρίτος σεισμός στην Αμαλιάδα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ανησυχούν οι κάτοικοι...

14 Μαΐου 2019 08:03
Και τρίτος σεισμός στην Αμαλιάδα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 00:27 οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, στον νομό Ηλείας αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα για την Αμαλιάδα καθώς σημειώθηκαν και άλλοι 2 σεισμοί.

Παναμάς: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ - Ισοπεδώθηκαν επιχειρήσεις!

Την Κυριακή ένας σεισμός 6,1 Ρίχτερ έπληξε τον Παναμά, κοντά στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), ο σεισμός έγινε σε βάθος 37 χιλιομέτρων, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Η πόλη που ήταν η κοντινότερη στο επίκεντρο ήταν η Σάντα Κρους, περίπου 5 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ( SINAPROC). Δύο σπίτια κατέρρευσαν και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές, κατά την ίδια πηγή.

Βίντεο και φωτογραφίες αποτυπώνουν τις υλικές ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις, όπως και εδαφικές υποχωρήσεις που προκλήθηκαν σε παραλίες.

Σεισμοί στην Κρήτη: Νέο ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου φοβούνται οι σεισμολόγοι!

Ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός στην Κρήτη σημειώθηκε πριν από εννέα δεκαετίες. Σήμερα, οι σεισμολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να πλησιάζει ένα νέο ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου στη μεγαλόνησο.

Ενας δυνατός σεισμός, όπως εξήγησε στο NeaKriti ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πρόεδρος του Συστήματος Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό και τη Μεσόγειο, της UNESCO και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, γίνονται σε βάθη μεγαλύτερα των 50 χιλιομέτρων.

Συνήθως, όπως σημείωσε, ο δρ Παπαδόπουλος συναντώνται σε περιοχές όπου έχουμε σύγκρουση λιθοσφαιρικών πλακών και καταβύθιση της μίας κάτω από την άλλη, μια από τις βασικές γενεσιουργούς αιτίες των σεισμών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share