Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων

Δείτε αναλυτικά...

14 Μαΐου 2019 07:53
Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων

Πλήθος δράσεων θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ.

Από την Τετάρτη 15 έως τις 19 Μαΐου θα στηθεί περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους με σκοπό να ενημερωθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. «Πολλά θεματικά κομμάτια έχουν προστεθεί φέτος στο περίπτερό μας, ώστε ο κόσμος που θα μας τιμήσει με την παρουσία του να έχει σφαιρική εικόνα για τη Γενοκτονία» ανέφερε στο pontos-news.gr η συντονίστρια της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, Μαρία Ασλανίδου.

Τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου 100 φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα 353.000 θύματα.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας του περιπτέρου (ώρα 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους) θα διοργανωθεί μια πολύ πρωτότυπη δράση συμβολικού χαρακτήρα. «Με τα σώματά μας, όλοι μαζί ο ένας δίπλα στον άλλον, θα δημιουργήσουμε το γράμμα "G" στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής. Καλούμε όλον τον κόσμο, ανεξαρτήτως καταγωγής, να στηρίξει τη μεγάλη αυτή δράση μας στέλνοντας μήνυμα πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας» τονίζει στο pontos-news.gr η Μ. Ασλανίδου.

Ακόμα το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν είναι ανακοινώσιμο γιατί κλείνουν κάποιες εκκρεμότητες. Ωστόσο, σύμφωνα με τη συντονίστρια της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 17 Μαΐου (ώρα 21:00) θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους της Βασιλικής Τσανακτσίδου Genocide – A true story. Το Σάββατο 18 Μαΐου (πρωί και μεσημέρι) θα διεξαχθούν δράσεις για παιδιά πολιτιστικών-ποντιακών συλλόγων αλλά και απλών περαστικών, και στις 00:01, θα λάβει χώρα η εκδήλωση «Ξημερώνει 19η Μαΐου» όπου 100 φανάρια θα απελευθερωθούν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης στη μνήμη των θυμάτων.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας θα δώσει το «παρών» στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της ΠΟΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Θεσσαλονίκη: Πορεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα για την Γενοκτονία των Αρμενίων!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για της 104η Επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που συνεχίζονται σήμερα για την 104η Επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας.
Συγκεκριμένα στις 18:00 το απόγευμα άτομα θα συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο και με το πέρας της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί πορεία η οποία αναμένεται να κατευθυνθεί και να καταλήξει στο Τουρκικό Προξενείο.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (στις 12:00) θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των μαρτύρων της Γενοκτονίας, στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας (επί της οδού Διαλέττη 4), χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Στεπανός Πασαγιάν.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: Μαθητές πέταξαν αυγά ενάντια στο νομοσχέδιο!

Στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κατέληξε η πορεία μαθητών και φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη ενώ πέταξα αυγά λόγω νομοσχεδίου υπουργείο!

Σημειώνεται ότι η οδός Αγίου Δημητρίου, η οποία παρέμενε κλειστή λόγω της διαδήλωσης έχει ανοίξει.

«Η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τι λένε οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί. Για αυτό και μια ολόκληρη χρονιά, κάνουν ότι δε βλέπουν και δεν ακούν τους χιλιάδες μαθητές που κινητοποιούνται και φωνάζουν: "Το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!". Για αυτό και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας έχει αρνηθεί δύο φορές να συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, θέλουν να ψηφίσουν το Νομοσχέδιο που μας αφορά... με εμάς να λείπουμε από τα σχολεία μας για τις διακοπές του Πάσχα! Τόσο "φιλική" με τους μαθητές αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share