Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Φθιώτιδα: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικό!

Αναστάτωση επικρατεί στην περιοχή!

10 Μαΐου 2019 21:15
Φθιώτιδα: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικό!

Στη Ανθήλη Φθιώτιδας οι κάτοικοι αναφέρουν προβλήματα με τους ρομά που έχουν εγκατασταθεί στο χωριό τους.

Δεν δίστασαν να απειλήσουν και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν αστυνομικό, ο οποίος ήταν στο σπίτι του εκτός υπηρεσίας.

Όταν τους έκανε παρατήρηση, ακολούθησε φραστικό επεισόδιο και με άλλους ρομά, που ήταν δίπλα, οι οποίοι απείλησαν τον αστυνομικό, ενώ τέσσερις - πέντε από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και προσπάθησαν τον χτυπήσουν.

Ο αστυνομικός διατήρησε την ψυχραιμία του και απέφυγε να συμπλακεί μαζί τους, ενώ είχε ήδη ενημερώσει την Άμεση Δράση (100).

Όταν οι ρομά κατάλαβαν ότι έρχεται η αστυνομία έφυγαν για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι κάτοικοι της Ανθήλης έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η κατάσταση στο χωριό με τους ρομά τείνει να είναι εκτός έλεγχου και ότι η περιοχή είναι καζάνι που βράζει με απρόβλεπτες συνέπειες. Μάλιστα για το θέμα αυτό είχε γίνει πρόσφατα συγκέντρωση στην πλατεία της Ανθήλης, όπου είχαν παρευρεθεί και εκπρόσωποι των ρομά.

Φωκίδα: Βρήκε τον ληστή μέσα στο κτήμα του και παραλίγο να τον πατήσει με το αυτοκίνητο!

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν 41χρονο στο χωριό Μαραθιάς στη Φωκίδα που στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής πήγε στο κτήμα του.

Φτάνοντας εκεί με το μηχανάκι του, είδε έξω από την αποθήκη ένα αυτοκίνητο με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ και έναν νεαρό Ρομά να φορτώνει πράγματα.

Πλησίασε και ο νεαρός τον έριξε κάτω από το μηχανάκι και φεύγοντας βιαστικά με το αυτοκίνητο πέρασε πάνω από το μηχανάκι, ενώ παραλίγο να πατήσει και τον πεσμένο ιδιοκτήτη, που πρόλαβε να τον αποφύγει.

Ωστόσο τον χτύπησε με το αυτοκίνητο στα πόδια, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά.

Στη συνέχεια στο αυτοκίνητο επιβιβάστηκε και ένα δεύτερο άτομο που τον περίμενε πιο πέρα και εξαφανίστηκαν.

Ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε την αστυνομία και έδωσε τα στοιχεία του αυτοκινήτου, το οποίο εντοπίστηκε από αστυνομικούς λίγη ώρα αργότερα να κινείται κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τον οδηγό του αυτοκινήτου, αφού πρόκειται για 29χρονο Ρομά που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share