Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ροδόπη: Στα λευκά από το χαλάζι!

Έπεσε χαλάζι με μεγάλη ένταση!

10 Μαΐου 2019 18:40
Ροδόπη: Στα λευκά από το χαλάζι!

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την ορεινή Ροδόπη μεταξύ των οικισμών Δρανιά και Κάρδαμος, δυτικά της Οργάνης.

Σε μία έκταση ενός χιλιομέτρου η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη, όπως αναφέρει ο Χουσεΐν Γιολούτς που τράβηξε και τις φωτογραφίες. Ακόμη και η κίνηση στο δρόμο με αυτοκίνητο ήταν δύσκολη. Και στα χωριά Κάρδαμος και Οργάνη έριξε χαλάζι αλλά όχι σε τόσο μεγάλη ένταση.

Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, όσοι είχαν καλλιέργειες στην περιοχή σίγουρα υπέστησαν ζημιές.

Ακραία καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο! - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού. Οι μετεωρολόγοι βλέπουν βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση!

Ο καιρός δεν λέει να δείξει ότι βρισκόμαστε ήδη στην Άνοιξη, και οδεύουμε προς τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έκανε μια ανάρτηση που περιγράφει τον καιρό τις επόμενες ημέρες, ενώ η πρόγνωση της ΕΜΥ «δείχνει» βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα τις επόμενες ώρες, και αλλαγή σκηνικού με ακραία φαινόμενα.

Πρόγνωση της ΕΜY για τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για το Σάββατο, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, τη νύχτα στο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα 13/05/2019, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές.

Καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ , με εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι την Τετάρτη στα δυτικά σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Λίγα σύννεφα τοπικά αυξημένα να προβλέπονται σήμερα Παρασκευή στην κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα όπου κυρίως στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά καλός καιρός με λίγα σύννεφα τοπικά μόνο αυξημένα.

Οι άνεμοι από νότιες νοτιοδυτικές και πάλι διευθύνσεις Όχι πάνω από 3 με 4 το πολύ τοπικά έως και 5 μποφόρ. Το Σάββατο δείχνει να κυλά με αρκετά καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας και λίγες αραιές συννεφιές στα κεντρικά κυρίως και τα βόρεια τμήματα της Ελλάδας.

Πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πάντως για τα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ από διάφορες γενικά διευθύνσεις.

Παράλληλα, εμείς εδώ στο AthensMagazine.gr σας είχαμε γράψει νωρίτερα για την προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού για την κακοκαιρία που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share