Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Προειδοποίηση ΕΦΕΤ για την αγορά "Καπάνι": "Συμμορφωθείτε ή κλείνετε!"

Τι συνέβη;

9 Μαΐου 2019 20:19
Προειδοποίηση ΕΦΕΤ για την αγορά

Δύσκολα τα πράγματα για την ιστορική αγορά της Θεσσαλονίκης "Καπάνι". Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ υπάρχουν πολλές παραβιάσεις που αν δεν αλλάξουν η αγορά θα κλείσει.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Πολυχρόνης Πολυχρονίου έστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς τους καταστηματάρχες της αγοράς Βλάλη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Πολυχρονίου σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε προς τους καταστηματάρχες ότι εάν μετά τις εκλογές η αγορά του Καπανίου δεν ανασυσταθεί τότε θα κλείσει.

«Λίγες μέρες πριν την εορτή του Πάσχα, σεβόμενοι την αγορά, δηλώσαμε ότι ο ΕΦΕΤ δυσκολεύεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των τροφίμων στη Δημοτική Αγορά Θεσσαλονίκης «ΚΑΠΑΝΙ» λόγω επιβαρυμένου περιβάλλοντος. Τα τρόφιμα εισέρχονται το πρωί ασφαλή και ποιοτικά και το βράδυ, αλλά κυρίως την επομένη το πρωί, δεν είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Πολυχρονίου.

Όπως επισήμανε σύμφωνα με το voria.gr, «σήμερα είμαστε εδώ για να αποσύρουμε, με μία δήλωσή μας, την εμπιστοσύνη στα τρόφιμα που διακινούνται στο ΚΑΠΑΝΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές, την αγοραστική κίνηση εκεί και τις επιχειρήσεις».

Μάλιστα σημείωσε ότι ο ΕΦΕΤ θα το πράξει αυτό ευθύς αμέσως εκτός εάν, πέρα από την αυστηρή ελεγκτική παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιών εκεί, εξασφαλιστεί με μόνιμο τρόπο η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων στον χώρο.

Αναλυτικά τι ζητάει ο ΕΦΕΤ:
– Την ενίσχυση του νυχτερινού φωτισμού.

– Την αυστηρή και αποτελεσματική περιφρούρηση του χώρου τη νύχτα.

– Την επιδιόρθωση δαπέδων και οροφής.

– Τη συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων την ημέρα.

– Την ενδυνάμωση του προγράμματος απεντόμωσης και προστασίας από τρωκτικά κλπ.

– Την κατάργηση των υπογείων αποθηκευτικών χώρων.

– Την προβολή των τροφίμων μόνο στη βάση των «ορθών πρακτικών» όπως αυτές από τον Νόμο προβλέπονται (ψυγεία, προθήκες, θερμοκρασίες κλπ).

– Τον ευπρεπισμό των καταστημάτων και την κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού.

– Την ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας, πλύσης και γενικής υγιεινής του χώρου.

– Και ό,τι άλλο απαιτηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

«Εάν όλα αυτά μαζί δεν συμβούν, ΤΕΛΟΣ», σημείωσε ο κ. Πολυχρονίου.

Καταλήγοντας τόνισε ότι «στην τελική, η φτωχολογιά, οι πολλοί δηλαδή, έχει εξίσου τα ίδια δικαιώματα στην ασφάλεια της διατροφής με την ελίτ, η οποία έχει ούτως ή άλλως και άλλες δυνατότητες. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το ΚΑΠΑΝΙ, που βρίσκεται στη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης, θα γίνει αντικείμενο δεσμευτικού διαλόγου της προεκλογικής περιόδου για τις τοπικές Αρχές, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Διαφορετικά, πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές το ΚΑΠΑΝΙ να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί πλήρως και οριστικά».

 

Ροή ειδήσεων

Share