Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στη Μυτιλήνη: Ιδιοκτήτης σχολικού κυλικείου παρενοχλούσε μαθήτριες!

Ποινή φυλάκισης..

8 Μαΐου 2019 10:34
Φρίκη στη Μυτιλήνη: Ιδιοκτήτης σχολικού κυλικείου παρενοχλούσε μαθήτριες!

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση για την κακοποίηση που δέχτηκαν μαθήτριες στην Μυτιλήνη από ιδιοκτήτη σχολικού κυλικείου!

Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες μετά από την προσφυγή στη δικαιοσύνη τρειών μητέρων και την Τρίτη (7/5) ο επιχειρηματίας καταδικάσθηκε τελεσίδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή, από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης. Το δικαστήριο με την απόφαση του αυτή, που ελήφθη κατά πλειοψηφία επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Ανήλικες μαθήτριες ηλικίας 12,5 και 14 ετών παρενοχλούσε ιδιοκτήτης σχολικού κυλικείου στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, μεταξύ άλλων τηλεφωνούσε στα κορίτσια ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε.

Στη δίκη κατέθεσε και η ανήλικη τότε παρενοχληθείσα μαθήτρια, που πλέον έχει ενηλικιωθεί.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011 όταν τρεις μητέρες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τον ιδιοκτήτη κυλικείου στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι κόρες τους, ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τα κορίτσια, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων που επιβεβαίωσαν οι τότε μαθήτριες, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε και τηλεφωνούσε στα κορίτσια ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε.

Πρωτόδικα μία από τις τρεις υποθέσεις, αυτή που η κατ’ έφεση εκδίκασή της έγινε χθες, εκδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2017. Οι υπόλοιπες μπήκαν στο αρχείο βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων για υποθέσεις που επισύρουν ποινές κάτω του ενός έτους.

Σοκ στη Σουηδία: Γιατρός βίαζε και κακοποιούσε δεκάδες παιδιά!

Σάλος και σοκ στην Σουηδία όταν ο 29χρονος Ισπανός γιατρός κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση παιδιών.. Βίαζε, κακοποιούσε και βιντεοσκοπούσε τα ανήλικα παιδιά..

Ο Κριστιάν Καρετέρο, ηλικίας 29 ετών, κρίθηκε ένοχος για τέσσερις βιασμούς και 46 σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων, ιδίως μικρών κοριτσιών, όπως και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ισπανός γιατρός καταδικάστηκε σήμερα στη Σουηδία σε κάθειρξη 10 ετών για τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης και του βιασμού, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, σε βάρος 15 παιδιών ηλικίας 2-12 ετών.

Ο γενικός παθολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, καταδικάστηκε επίσης για τις βλάβες που προκάλεσαν άλλοι ενήλικες, τους οποίους προέτρεπε να αγγίζουν με ανάρμοστο τρόπο τα παιδιά τους.

Βάσει της απόφασης, ο καταδικασθείς θα απελαθεί από τη χώρα αμέσως μόλις εκτίσει την ποινή του.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την περίοδο 2015-2017 σε ιατρικά κέντρα της Σουηδίας, όπως επίσης μέσω μιας διαδικτυακής συμβουλευτικής υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης των παιδιών, συνήθως για πόνους ήσσονος σημασίας, έπειθε τους γονείς των νεαρών θυμάτων του να εξετάσει ο ίδιος τα γεννητικά τους όργανα ή τους ζητούσε να το κάνουν για εκείνον, στις από απόσταση γνωματεύσεις, χωρίς προφανή ιατρική αιτιολογία. Σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπούσε τα γεγονότα.

Περισσότεροι από 80 ενάγοντες είχαν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής σε αυτήν την υπόθεση, εκ των οποίων 55 παιδιά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share