Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Κρήτη: Σφοδροί άνεμοι, τι προβλήματα δημιούργησαν;

Δείτε αναλυτικά...

5 Μαΐου 2019 18:48
Κρήτη: Σφοδροί άνεμοι, τι προβλήματα δημιούργησαν;

Μεγάλες ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες του Νομού Ηρακλείου της Κρήτης, προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από τα ξημερώματα στα νησί.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) Μύρος Χιλετζάκης: «Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες και αφορούν το σύνολo του Νομού Ηρακλείου. Περίπου στις 2 τα ξημερώματα άρχισε να φυσάει, ενώ οι ριπές του ανέμου έχουν φτάσει μέχρι και τα 128 χλμ την ώρα».

«Οι βλαστοί έχουν αποκοπεί μαζί με τα σταφύλια ενώ μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στα υποστυλωμένα αμπέλια που οι βλαστοί χτυπάνε πάνω στα σύρματα και κυρίως τα επιτραπέζια»,πρόσθεσε ο κ. Χιλετζάκης.

Όπως εξήγησε πάντως στις δηλώσεις του ο κ. Χιλετζάκης, το σύνολο των καταστροφών θα μπορέσει να εκτιμηθεί όταν κοπάσουν οι άνεμοι, που πνέουν μέχρι και αυτή την ώρα σε όλη την Κρήτη.

Εκτακτή προσγείωση για τον Προκόπη Παυλόπουλο!

Εκτακτή προσγείωση για τον Προκόπη Παυλόπουλο!

Στο Ηράκλειο προσγειώθηκε τελικά το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, εξαιτίας των ισχυρών Νότιων ανέμων που έπνεαν, το πρωί της Κυριακής, στα Χανιά και οι οποίοι έχουν προκαλέσει και άλλα προβλήματα στις πτήσεις.
Το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Προκόπη Παυλόπουλο επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Χανίων, «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», όμως οι ισχυροί άνεμοι κατέστησαν υποχρεωτική την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας προσγειώθηκε στο Ηράκλειο πριν τις 11:30 το πρωί και ο ίδιος μεταφέρεται οδικώς στα Χανιά και ειδικότερα στο Δήμο Αποκωρόνου, στον οποίο και πρόκειται να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.

Παράλληλα, ο πρώτος πολίτης της χώρας θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της επαρχίας Αποκορώνου.
Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, ωστόσο, εξαιτίας της καθυστέρησης της άφιξης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Χανιά, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση.
Αφότου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, αναμένεται να αναχωρήσει για το Ηρώο Πεσόντων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων και θα κατατεθεί στέφανο από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παίρνει θέση για την 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παίρνει θέση για την 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια!

Το πρόστιμο που επέβαλλε η ΑΑΔΕ στην 90χρονη γιαγιά που ζει στην Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει για ακόμα μια φορά την αντίδραση του κόσμου.. Το πρόστιμο ήρθε με την αιτιολογία της μη έναρξης επαγγέλματος από την ΑΑΔΕ και ανέρχεται σε 2.600 ευρώ! Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε κοινή του συνάντηση με τον διοικητή της ΑΑΔΕ πήρε θέση για την 90χρονη ηλικιωμένη και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, σε μιαν εποχή κατά την οποία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όμως, έκανε και άλλο ένα σχόλιο – έμμεση αναφορά στην γιαγιά – Σουζάνα.

Προκόπης Παυλόπουλος

Μέρες που είναι, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Όπως ανέφεραν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο αλλά μόνο ένας προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας. Επίσης όπως τονίζουν ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη υπέργηρη συμπολίτη μας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share