Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με σούβλα και τσιμεντόλιθους!

Κυνηγούσαν τους αστυνομικούς να τους σουβλίσουν!

3 Μαΐου 2019 19:03
Κρήτη: Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με σούβλα και τσιμεντόλιθους!

Απίστευτες σκηνές έζησαν στα Καμίνια στο Ηράκλείο Κρήτης, οι αστυνομικοί, όταν κλήθηκαν να κάνουν μία σύσταση για διατάραξη κοινής ησυχίας, τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς και δέχθηκαν επίθεση με μία μεταλλική σούβλα.

Οι κατηγορούμενοι κυνηγούσαν τους αστυνομικούς να τους σουβλίσουν με τη σούβλα του αρνιού, την οποία μάλιστα κάποιοι χρησιμοποίησαν και σαν «ακόντιο» ή «δόρυ», εκτοξεύοντας την κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ταυτόχρονα προσπαθούσαν να προστατευθούν από την ρίψη τσιμεντόλιθων, καρεκλών και καδρονιών.

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθονται 4 άτομα, 3 άνδρες και μια γυναίκα, με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων: της διακεκριμένης περίπτωσης αντίστασης κατά της Αρχής τελεσθείσας από κοινού και από περισσότερα πρόσωπα που έφεραν αντικείμενα με τα οποία ήταν δυνατόν να προκληθεί σωματική βλάβη, καθώς και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

«Είχαν απίστευτο μίσος εναντίον μας, επειδή είμαστε αστυνομικοί», υπογράμμισαν μεταξύ άλλων οι μάρτυρες, αναφέροντας ότι αν είχαν καταφέρει να τους χτυπήσουν με τη σούβλα «θα ήμασταν τελειωμένοι»!

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν - απαντώντας σε σχετική ερώτηση δικηγόρου υπεράσπισης- ότι οι κατηγορούμενοι δεν έδειχναν να έχουν καταναλώσει αλκοόλ, ούτε παρουσίαζαν κάποια...αστάθεια όταν τους σημάδευαν με τη σούβλα!

Συγκεκριμένα, για τη γυναίκα κατηγορούμενη τόνισαν ότι έδειχνε να έχει «ηγετικό ρόλο» στο επεισόδιο, καθώς ήταν αυτή που απηύθυνε παραινέσεις στους υπόλοιπους για την..επίθεση, ενώ ήταν και αυτή που ανέβηκε πάνω στο περιπολικό και έσπασε ένα φανάρι!

«Δεχόμαστε επίθεση από παντού. Από τύχη γλιτώσαμε τα χειρότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αστυνομικούς.

Ηράκλειο: Πυροβόλησαν αστυνομικό έξω από γήπεδο!

Δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον αστυνομικών έξω από το γήπεδο που ήταν γεμάτο κόσμο στην περιοχή Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας!.

Οι σφαίρες τους δεν τραυμάτισαν κάποιον ,χτύπησαν μόνο ένα φορτηγό του προέδρου της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας!

Στόχος των πυροβολισμών φαίνεται πως ήταν ένα κλιμάκιο της Ο.Π.Κ.Ε., που λίγο νωρίτερα είχε κάνει τυπικό έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, στις 9 το βράδυ της Πρωτομαγιάς, οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν προς το γήπεδο όπου είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος για να παρακολουθήσει την τελευταία προπόνηση της χρονιάς και βγήκαν από το περιπολικό τους για να μιλήσουν σε κάποιον.

Ξαφνικά, από ένα αυτοκίνητο που είχε σταματήσει σε κοντινή απόσταση και ξεκίνησε με ταχύτητα προς το μέρος των αστυνομικών, ακούστηκαν άγριες φωνές και βρισιές που τις ακολούθησαν τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί! Γι

Οι επιβάτες του οχήματος πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν, ενώ στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς έρευνες, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share