Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εικόνες σοκ στο Κατάκολο: Nεκρές θαλάσσιες χελώνες στην παραλία!

Υπάρχουν καταγγελίες και για άλλες χελώνες!

2 Μαΐου 2019 09:27
Εικόνες σοκ στο Κατάκολο: Nεκρές  θαλάσσιες χελώνες στην παραλία!

Η νεκρή χελώνα Caretta - Caretta στο Κατάκολο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες φέρει πολλά χτυπήματα τόσο στο κεφάλι.

Το άτυχο ζώο φαίνεται πως βγήκε στην παραλία για να προστατευτεί και εκεί ξεψύχησε αφού υπάρχει στην άμμο μεγάλη ποσότητα αίματος της.

Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, υπήρξαν καταγγελλίες και για άλλες τραυματισμένες ή σκοτωμένες χελώνες το τελευταίο διήμερο στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Τουλάχιστον δύο ακόμα περιπτώσεις έγιναν γνωστές σε Ζαχάρω και Κάτω Σαμικό, χωρίς όμως να βρεθούν στοιχεία λόγω καθυστερημένης ενημέρωσης.

Φιλιππίνες: Βρήκαν σε αποσκευές 1.500 χελωνάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία!

Τα ζώα άφησε πίσω του ένας Φιλιππινέζος επιβάτης.
Στην κατάσχεση πάνω από 1.500 χελωνών, που ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία και κρυμμένες σε αποσκευές, προχώρησε η αστυνομία των Φιλιππίνων στο αεροδρόμιο της Μανίλας.

Όπως αναφέρει το BBC, εάν είχαν πωληθεί, θα μπορούσαν να είχαν «πιάσει» πάνω από 4,5 εκατομμύρια πέσος (πάνω από 86.630 δολάρια). Θεωρείται πως εγκαταλείφθηκαν προκειμένου ο κάτοχός τους να αποφύγει τις αυστηρές ποινές για λαθρεμπόριο/ παράνομη διακίνηση άγριων ζώων (φυλάκιση μέχρι δύο ετών, πρόστιμο μέχρι 200.000 πέσος).

Συνολικά, 1.529 χελωνάκια διαφορετικών ειδών βρέθηκαν σε τέσσερις αποσκευές στον χώρο αφίξεων του Διεθνούς Αεροδρομίου Νινόι Ακουΐνο την Κυριακή. Κάποια από αυτά ανήκαν σε προστατευόμενα είδη.

Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή, τα ερπετά άφησε πίσω του ένας Φιλιππινέζος επιβάτης ο οποίος επέβαινε σε πτήση της Philippine Airlines από το Χονγκ Κονγκ.

Τα ζώα παραδόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία προστασίας άγριας ζωής.

Συχνά οι χελώνες κρατούνται ως κατοικίδια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο «παραδοσιακής» ιατρικής, ενώ σε κάποια τμήματα της Ασίας, καταναλώνονται ως «λιχουδιά».

Το κρέας τους θεωρείται από κάποιους αφροδισιακό, ενώ τα κόκαλα αλέθονται για να χρησιμοποιηθούν ως σκόνη σε εφαρμογές ιατρικού χαρακτήρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share