Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συγγνώμη ζητά ο 54χρονος που τραυμάτισε την άτυχη 8χρονη!

Αφού κρυβόταν για 3 ημέρες..

1 Μαΐου 2019 20:50
Συγγνώμη ζητά ο 54χρονος που τραυμάτισε την άτυχη 8χρονη!

Συγγνώμη ζήτησε ο 54χρονος που προκάλεσε την τραγωδία στην Θήβα και το 8χρονο κοριτσάκι..

Ο 54χρονος, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κακουργηματικού χαρακτήρα, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη, τρεις ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, ενώ όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Αλέξιος Στεφανάκης, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τόνισε, δε, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, αλλά να γίνει καλά το παιδί.

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο 54χρονος ιδιοκτήτης βενζινάδικου, από το όπλο του οποίου προήλθε η σφαίρα που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι την 8χρονη Αλεξία, στις Θεσπιές Θηβών, ανήμερα του Πάσχα.

Είναι συγκλονισμένος, συντετριμένος, μόλις έμαθε ότι το βλήμα ήταν από το δικό του όπλο. Από τα στοιχεία τα οποία έχουμε ο 54χρονος ήταν 475 μετρα μακριά από το παιδί και η σφαίρα έκανε καμπύλη. Είναι πατέρας τριών παιδιών και το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις το έμαθε, ήταν να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας. Είναι κι αυτός πατέρας και καταλαβαίνει τον πόνο και την αγωνία της οικογένειας», δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της 8χρονης Αλεξίας παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Αυτό είναι το όπλο που τραυμάτισε την 8χρονη

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της 8χρονης Αλεξίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μετά από συντονισμένη προσπάθεια.

Αξιοποιώντας τη βαλλιστική έκθεση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς προχώρησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου, που κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα και ταυτοποιήθηκε ως το όπλο, του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη. Επιπλέον κατασχέθηκαν (4) κάλυκες περιστρόφου & (2) κυνηγετικά όπλα

Η υπόθεση ξεκίνησε την Κυριακή του Πάσχα, όταν η 8χρονη Αλεξία βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, με συγγενείς και φίλους και έχασε αιφνιδιαστικά τις αισθήσεις του, αιμορραγώντας από το κεφάλι.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε βληθεί στη δεξιά κροταφική χώρα, από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

Πληθώρα προσαγωγών και εξειδικευμένες αυτοψίες

Οι αστυνομικοί, αυτές τις ημέρες, έκαναν πλήθος προσαγωγών και εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες. Ως αποτέλεσμα προέκυψε η ταυτοποίηση και σύλληψη του 54χρονου, που φέρεται ως δράστης.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του και ειδικότερα σε δεξαμενή πετρελαίου, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, τέσσερις (4) κάλυκες περιστρόφου καθώς και δύο (2) κυνηγετικά όπλα.

Θήβα: Νέα στοιχεία φωτιά για τον σοβαρό τραυματισμό 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα!

Νέα στοιχεία για το σοβαρό τραυματισμό 8χρονης στη Θήβα από αδέσποτη σφαίρα έρχονται στο φως μετά και τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 54χρονος που κρατείται στο ΑΤ Λιβαδειάς ως βασικός ύποπτος για τους πυροβολισμούς.

Ο 54χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Αθήνα, είπε στους αστυνομικούς πως κατά τη διάρκεια του γλεντιού πυροβόλησε με το περίστροφο -που είχε παράνομα στην κατοχή του- στον αέρα, όπως έκαναν και άλλοι.

Όταν έμαθαν για τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε και για αυτό δεν πήγε αμέσως στην αστυνομία.

Μάλιστα στη συνέχεια έδωσε το περίστροφο σε συγγενείς του προκειμένου να το μεταφέρουν στην Αθήνα, ώστε να μην βρεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας σε γειτονικά σπίτια που διεξάγονταν γλέντι.

Τελικά το όπλο εντοπίστηκε την Τρίτη και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί και να διερευνηθεί αν ταυτοποιείται με τη σφαίρα που τραυμάτισε το 8χρονο κορίτσι.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε τρία σπίτια στο χωριό Λεοντάρι, καθώς από εκεί είχαν ακουστεί οι πυροβολισμοί και σε ένα από αυτά βρέθηκαν κάλυκες από περίστροφο μέσα σε μία γλάστρα.

Έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και οι αστυνομικοί έφτασαν στον 54χρονο.

Από τα έως τώρα στοιχεία πάντως ο 54χρονος θα κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς, ωστόσο στην περίπτωση που το όπλο ταυτοποιηθεί με τη σφαίρα, τότε οι κατηγορίες θα αλλάξουν και δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μάλιστα κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι συγγενείς του που μετέφεραν το όπλο στην Αθήνα.

TAGS
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share