Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καλαμάτα: Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου δεν θα απαγορευθεί δήλωσε ο δήμαρχος!

Παρά τον τραγικό θάνατο που προκάλεσε ο σαϊτοπόλεμος

29 Απριλίου 2019 12:55
Καλαμάτα: Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου δεν θα απαγορευθεί δήλωσε ο δήμαρχος!

Παρά τον τραγικό θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, δηλώνει ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου δεν θα απαγορευθεί.

Οπως δήλωσε ο κ. Νίκας, «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας πρόσθεσε πως «ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».
Κόσμος έχει συγκεντρωθεί πάνω από τον άτυχο εικονολήπτη
Ο θάνατος του 53χρονου δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που σημειώνεται κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου εθίμου. Ο σαϊτοπόλεμος είναι έθιμο το οποίο αναβιώνει στη Μεσσηνία κάθε Πάσχα.

Κατά την Ελληνική Επανάσταση οι Μεσσήνιοι πέταξαν σαΐτες γεμισμένες με μπαρούτι για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Από τότε, σε ανάμνηση του γεγονότος, κάθε χρόνο στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη γίνεται σαϊτοπόλεμος.

Επτά συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο αντιδήμαρχος
Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ έχει κάνει ήδη επτά συλλήψεις στην Καλαμάτα μετά τον αδόκητο θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα κατά τη διάρκεια του εθίμου του «σαϊτοπόλεμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος της πόλης.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί, προκειμένου να εντοπίσουν από πού έφυγε η σαΐτα και προκάλεσε τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Ποιος ήταν ο άτυχος εικονολήπτης που έχασε την ζωή του στον σαϊτοπόλεμο;

Δυστυχώς τραγική κατάληξη είχε ο άτυχος εικονολήπτης που κάλυπτε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στηνΚαλαμάτα.. Νεκρός είναι ο 53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός» και του site Messinia News.

Με επίσημη ανακοίνωση του ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας έδωσε στην δημοσιότητα το όνομα του άτυχου άνδρα.

«Πρόκειται για τον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη. Ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός» και του site Messinia News. Την στιγμή αυτή διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για το τραγικό συμβάν», ανέφερε ο δήμαρχος.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο έθιμο και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι: «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο dna των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Ποιος ήταν όμως ο άτυχος άνδρας που έχασε τόσο άδικα την ζωή του;

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share