Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

Ρόδος: Σοκάρει η έκτρωση μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου!

Η ανήλικη μαθήτρια έμεινε έγκυος και αποφάσισε να το κρατήσει κρυφό από τους γονείς της!

24 Απριλίου 2019 12:26
Ρόδος: Σοκάρει η έκτρωση μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου!

Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρόδο,μια ανήλικη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου που υποβλήθηκε σε έκτρωση από τον κατηγορούμενο γιατρό.

Η 15χρονη υποστηρίζει ότι αποπλανήθηκε από 29χρονο, ο οποίος την ανάγκασε να διακόψει την εγκυμοσύνη της.

Οι γονείς της, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έμαθαν ότι το παιδί τους ήταν έγκυος, από ένα φάκελο που τους άφησε άγνωστος και περιείχε ένα υπερηχογράφημα της κόρης τους.

Ο γιατρός κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος «για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς τη συναίνεση των γονέων της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα» και αθώος έκθεσης σε κίνδυνο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Ο 29χρονος κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που συμπλήρωσε το δωδέκατο αλλά όχι και το δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας της, κατ’ εξακολούθηση και για ηθική αυτουργία στην πράξη της τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς την συναίνεση των γονέων της. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Ρόδος: Σοκάρει η η έκτρωση σε μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου!
Ο γιατρός είχε τονίσει απολογούμενος ότι η ανήλικη τον επισκέφθηκε μόνη της στο ιατρείο του και ότι είχε αιμορραγία. Πιθανολόγησε μάλιστα ότι είχε κάνει χρήση χαπιού διακοπής της κυήσεως. Επιπλέον οι γονείς της ανήλικης δήλωσαν εγγράφως στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούν την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Η ανήλικη γνώρισε τον 29χρονο το καλοκαίρι του 2011, σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εκεί κατά δήλωσή της, άρχισε να την πολιορκεί. Σε κάποια στιγμή και ενώ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα φορτικός απέναντί της, όπως υποστηρίζει η ίδια, την ακολούθησε σε δημόσιο χώρο, σε παραλία και εκεί είχαν ερωτική επαφή.

Απολογούμενος ο 29χρονος, που κατάγεται από φτωχή οικογένεια και έχει 8 αδέλφια, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επεσήμανε ότι δεν αποπλάνησε την ανήλικη και δεν έχει καμία ανάμειξη στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της.

Τέξας: Κίνδυνος θανατικής ποινής σε όσες γυναίκες κάνουν έκτρωση!

Οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν έκτρωση στο Τέξας μπορεί σύντομα να βρίσκονται αντιμέτωπες με τη θανατική ποινή για αυτήν τους την πράξη, αν εγκριθεί το σχέδιο νόμου που κατέθεσε τον Γενάρη ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τόνι Τίντερχολτ.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Νομοθετική πράξη για την κατάργηση της άμβλωσης στο Τέξας» έχει ως στόχο την «προστασία των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών», σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό.

Στην πρώτη συνεδρίαση για τη συζήτηση του νομοσχεδίου νομοσχέδιο, 500 άτομα κατέθεσαν υπέρ του και 54 κατά, σύμφωνα με την Washington Post.

undefined

O Τίντερχολτ είχε υποβάλει προς έγκριση ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο το 2017 αλλά είχε αποτύχει. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, εκείνο το διάστημα ο πολιτικός λάμβανε τόσες απειλές για τη ζωή του που οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν να τον θέσουν υπό αστυνομική προστασία.

Αν εγκριθεί το εν λόγω νομοσχέδιο, οι γυναίκες που θα προχωρούν σε άμβλωση σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης εντός της πολιτείας θα διώκονται για ανθρωποκτονία, αδίκημα που επισύρει την θανατική ποινή.

«Νομίζω ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι, εάν ένας μεθυσμένος οδηγός σκοτώσει μια έγκυο γυναίκα, διώκεται για δύο ανθρωποκτονίες. Όπως καταλαβαίνετε, το νομοσχέδιο δεν στρέφεται συγκεκριμένα κατά των γυναικών αλλά όλων όσων προβαίνουν στην αφαίρεση της ζωής ενός παιδιού» εξηγεί ο Τίντερχολτ που έχει πολλούς υποστηρικτές στη συντηρητική πολιτεία.
Η ημερομηνία για την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη βουλή του Τέξας δεν έχει ακόμα οριστεί.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share