Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο!

Πόσα ρίχτερ ήταν;

23 Απριλίου 2019 21:50
Σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο!

Σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο στις 20:29 το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης...

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 3,8 ρίχτερ. Το επίκεντρό του ήταν 25 χιλιόμετρα από τη Ζάκυνθο ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 14 χιλιόμετρα…

Σεισμός τώρα στην Αλβανία!

3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αλβανία, 28 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα των Τιράνων.

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Αυξάνονται τα θύματα και οι τραυματίες!

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών που έπληξε τη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων, ενώ οι Aρχές εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο δεκάδες άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια ενός εμπορικού κέντρου που κατέρρευσε.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή 60 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας Μανίλα κι είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες και να προκληθούν ζημιές σε κτήρια και άλλες υποδομές.

Η επαρχία Παμπάνγκα επλήγη περισσότερο. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους 20 τραυματίστηκαν, είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters, η κυβερνήτης της επαρχίας Λίλια Πινέντα, επικαλούμενη πληροφορίες από αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών.

Διασώστες χρησιμοποιούν βαρύ εξοπλισμό και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά επιχειρώντας να φθάσουν στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα, μετά την κατάρρευση του τετραώροφου κτηρίου, πάνω στο σούπερ μάρκετ, που βρισκόταν στο ισόγειο, περιέγραψε η κυβερνήτης.

«Μπορούμε να τους ακούσουμε να κλαίνε από τους πόνους» αφηγήθηκε η αξιωματούχος.

«Δεν θα είναι εύκολη η διάσωσή τους».

Αρχικά, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και οι σεισμολογικές αρχές των Φιλιππίνων έκαναν λόγο για έναν σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών, αργότερα αυτό το μέγεθος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, στους 6,1 βαθμούς.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός: 4,4 Ρίχτερ στο Περού!

Σεισμός στην Ζάκυνθο!

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Ταϊβάν!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share