Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Αίγιο: Αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις για να κριθεί η τύχη της μητέρας!

Η γυναίκα δεν έχει συλληφθεί μετά την υπόθεση

23 Απριλίου 2019 08:40
Τραγωδία στο Αίγιο: Αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις για να κριθεί η τύχη της μητέρας!

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο σκουπιδιών στο Αίγιο. Η 35χρονη θα έπαιρνε εξιτήριο χθες από το νοσοκομείο του Ρίο, τελικά όμως θα παραμείνει και θα εξεταστεί από νευρολόγο όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Η γυναίκα δεν έχει συλληφθεί μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος της, αφού πρέπει να ολοκληρωθεί η προανάκριση.
Όλα θα εξαρτηθούν από τις ιστολογικές εξετάσεις. Εάν δείξουν ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό, τότε θα κατηγορηθεί για περιύβριση νεκρού, που είναι πλημμέλημα.

Εάν, όμως, δείξουν ότι γεννήθηκε ζωντανό, τότε η μητέρα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη ακόμη και με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Το βρέφος βρέθηκε σε μια σακούλα σε κάδο στον συνοικισμό Νικόλαου Πλαστήρα του Αιγίου.

Η αποκάλυψη έγινε μετά από ανώνυμη καταγγελία στην αστυνομία που πήγε στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης κι εντόπισε τη σακούλα με το μακάβριο εύρημα.

Το μωρό βρήκε γυναίκα υπάλληλος του Δήμου στον τομέα της Καθαριότητας, στον πάτο του κάδου η οποία στη θέα που αντίκρισε δεν άντεξε και λιποθύμησε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη δικογραφία που παραμένει «ανοικτή», περιλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων που πιστοποιούν πως η γυναίκα ήταν έγκυος χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πώς, πού, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες γέννησε. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής στο βρέφος και η ταυτοποίηση του DNA.

Μετά τη διενέργεια εξέτασης DNA όπου ταυτοποιήθηκε η γενετική σχέση βρέφους και 35χρονης, η γυναίκα επέμενε πως ούτε γέννησε, ούτε πέταξε το μωρό στον κάδο απορριμμάτων.

Η 35χρονη, σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, διατηρούσε σχέση με έναν νεότερο άνδρα από τον περασμένο Ιούλιο. Φέρεται να είχαν ερωτική επαφή μόνο μία φορά. Μετά εκείνος εξαφανίστηκε.

Τραγωδία στο Αίγιο: Για πρώτη φορά η μάνα μιλάει μέσα από νοσοκομείο!

Δεν υπάρχουν λόγια για την φοβερή τραγώδια στο Αίγιο όπου μάνα φέρεται να πέταξε στα σκουπίδια το νεογέννητο βρέφος της. Όπως είναι λογικό, το βρέφος βρέθηκε νεκρό στο κάδο.

Η μάνα ισχυρίζεται ότι δεν το έκανε εκείνη και χαρακτηριστικά δηλώνει ότι δεν γνώριζε καν ότι είναι έγγυος. Η μάνα νοσηλευέται πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τις αρχές μετά από εξέταση DNA, η ταυτοποιήση έγινε.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, η γυναίκα δεν έχει συλληφθεί, ούτε έχει ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη, διότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει ολοκληρωθεί το προανακριτικό υλικό.

Το προανακριτικό υλικό θα ολοκληρωθεί, όταν θα υπάρχει και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων από το βρέφος. Όσον αφορά τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εξετάσεων αναμένεται να γνωστοποιηθούν σε χρονικό διάστημα από έναν έως τρεις μήνες.

Για πρώτη φορά η μητέρα του νεκρού βρέφους μιλάει από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται. Επιμένει στην τηλεόραση του Star, ότι δεν πέταξε το βρέφος της.

«Όχι (δεν το πέταξα). Το είπα και στην αστυνομία. Δεν είχα καταλάβει ότι είμαι έγκυος» λέει η 35χρονη.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα», είπε και η μητέρα της, λέγοντας πως «ήταν παχιά. Είχε πάντα κιλά. Κόντευε τα 94 κιλά».

Η 35χρονη, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, διατηρούσε σχέση με ένα νεότερο άνδρα από τον περασμένο Ιούλιο. Είχαν ερωτική επαφή μόνο μία φορά και ανέφερε ότι στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει διατάξει να του υποβληθεί από την αστυνομία όλο το προανακριτικό υλικό, με εκκρεμή την ιστολογική εξέταση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share